Lezzetli ve doyurucu bir
tarif arıyorsanız kiş tariflerini deneyebilirsiniz. Her istediğiniz malzeme ile deneyebilirsiniz. Farklı malzemlerle ve aynı hamur ile farklı lezzetler yakalama imkanı...
Ve bana göre tam da bu
mevsimde yenilebilecek en iç ısıtıcı yiyecek...MALZEMELER
İç malzeme için;
Kıymalı Karışım,
250 g kıyma
3 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber
İnce ince doğradığınız soğanı ve kıymayı sıvı yağda kavurun, yeteri miktarda tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın ve soğumaya bırakın.
Mantarlı Karışım
100 g mantar
Sarı, kırmızı ve yeşil biber ( her birinden yarım yarım doğradım )
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz ve karabiber
İnce doğradığınız renkli biberler ve mantarları sıvı yağda
soteleyin, tuz ve karabiber ilave ettikten sonra bu karışımı da soğumaya
bırakın.
Ve tartınızın hamurunu hazırlayın.
Hamuru için;
Ve tartınızın hamurunu hazırlayın.
Hamuru için;
150 g tereyağ
2 su bardağı un
1 tane yumurta
Bir miktar tuz
Hamur için gerekli olan
malzemeleri karıştırın ve çok sert olmayan bir hamur elde edin. Hamurunuzu
kalıbınıza düzgün bir şekilde yerleştirin. Hamurunuzu merdane ile çok ince olmayacak şekilde açarak kalıbınıza daha kolay yerleştirebilirsiniz.
Peynirli kısım için;
4 tane yumurta
3 yemek kaşığı krem peynir
1 su bardağı rendelenmiş kaşar
125 ml krema
2 yemek kaşığı nişasta
Önce yumurta ve krem peyniri
çırparak pürüzsüz bir kıvama getirin, diğer malzemeleri de ilave edin ve
karıştırın. Sonra kavurduğunuz kıymalı karışımı ilave edin ve eşit bir
şekilde dağılması için karıştırın.
Hazırlamış olduğunuz karışımı hamurun üstüne dökün ve
sotelediğiniz biberli mantar karışımını da en üste eşit bir şekilde yayın.
İsterseniz mantarlar ve renkli biberler ile şekil de verebilirsiniz.
200 dereceye ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya
kadar pişirin.
Ilık ılık servis yapın...
Soğuk günlerde içiniz ısınsın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder