19 Haziran 2018

BROWNIE




Bol çikolata ve tereyağ sevenleri bu lezzetlere doyuracak bir kek brownie...


Yoğun çikolata tadını isteyenler için...


Ve bu lezzet yazın sıcak günlerinde dondurma ile birlikte servis yapılabilir. Bu nedenle dondurma sevenler için de hoş bir lezzet...


Yapımı da zor değil...

Ve isterseniz cheesecake tabanı olarak da kullanabilirsiniz.

Brownie cheesecake tarifine bakabilirsiniz.




MALZEMELER


200 g tereyağ


¾ su bardağı toz şeker


200 g bitter çikolata


¾ su bardağı un


3 tane yumurta


Bir tutam tuz


½ su bardağı ayıklanmış ceviz içi ( isteğe bağlı )

Tereyağ, toz şeker ve çikolatayı kısık ateşte çikolata ve tereyağ eriyene kadar  tutun ve sonra ocaktan alarak iyice karıştırın, ılımasını bekleyin.


Erittiğiniz karışıma unu ilave edin ve iyice karıştırın.



Başka bir kapta yumurtalar ile tuzu karışına kadar çırpın ve bu karışımı çikolatalı, unlu karışıma ilave ederek spatula ile karıştırın. Ve cevizleri de ilave edin.



Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz kek kalıbına brownie karışımını dökün ve 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Fırından çıkarın ve ılımasını bekleyin. İstediğiniz şekilde dilimleyin.



Ilık ılık seviyorsanız hemen servis yapın...







AFİYET OLSUN







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...