18 Kasım 2017

GLUTENSİZ EKMEK





Farklı unları denemek hoşuma gidiyor. Her unun kendine has hoş bir lezzeti var. Tek tek kullanabildiğimiz gibi karıştırarak da kullanmayı deneyebiliriz. Gluten hassasiyetiniz de varsa bu unları kullanarak normal unla yapılanlara yakın lezzetler yakalayabilirsiniz.

Mısır, karabuğday ve nohut unundan yapılan bu ekmek çok da doyurucu bir ekmek oldu.

İnce dilimler halinde kesip üstüne bir şeyler sürmeye de uygun, çantasında atıştırmalık bulundurmak isteyenlere de...

MALZEMELER

1 su bardağı mısır unu

1 su bardağı karabuğday unu

1,5 su bardağı nohut unu

1,5 su bardağı ılık su

½ su bardağı yoğurt

1 yemek kaşığı karbonat

3 damla limon suyu

Ve üstü için

Yeteri miktarda susam ve çörekotu



Bütün malzemeleri mikserle iyice çırpın, kek hamurundan biraz daha akıcı bir kıvama sahip bir hamur oluyor. Ve uygun bir fırın kabına dökün. Üstünü bolca susam ve çörekotu ile süsledikten sonra 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.

Tadı elbette ki beyaz unla yapılanlardan farklı ama denemeye değer. Ben sevdim... Arada bir de olsa yapılabilir... 



AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...