25 Ekim 2017

KARAMELİZE ŞEFTALİLİ KEK





Şeftali bulmak zor olabilir ekim ayında belki ama bu keki sadece şeftali ile yapma zorunluluğu yok...

Aynı tarifle, farklı meyveler kullanarak da yapabilirsiniz. Mevsim meyvelerinden ne varsa... Elma da çok güzel olur, mürdüm eriği de...

Yumuşamış ve karamelize olmuş meyveler ile yumuşacık bir kek...



MALZEMELER

3 tane yumurta

2 çay bardağı şeker

1 çay bardağı sıvıyağ

1 tane limon kabuğunun  rendesi ( rendenin en ince tarafı ile )

Bir tutam tuz

2 çay bardağı süt

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

2 su bardağı un

Karamelize şeftaliler için;

3 tane soyulmuş ve dilimlenmiş şeftali

1 tatlı kaşığı tereyağ

½ çay bardağı toz şeker

İlk önce dilimlenmiş şeftalileri tereyağ ve şekerle bir tavada yumuşayıcaya kadar karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.

Yumurtalar ile şekeri iyice çırpın ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice karıştırın.

Kek kalıbının altına yağlı kağıt serdikten sonra şeftalileri istediğiniz şekilde dizin. Üstüne hazırladığınız kek hamurunu dökün. 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.

Fırından çıkınca ılımasını bekleyin.



Servis kabına ters çevirerek, şeftaliler üstte kalacak şekilde kek kalıbından pişen kekinizi çıkarın. 

Görüntüsü kadar lezzeti de çok güzel olan bu keki ılık ılık ya da soğuk olarak servis yapın...




AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...