Farklı unlar kullanmaya
başlayınca denemelere devam etmek istedim. Böylece yeni lezzetler bulmak hoşuma
gitti. Alıştıklarımızın dışına çıkmak güzel olabiliyor bazen...
Karabuğday unu
artık sıklıkla kullanılıyor. Kendine has kokusu
ve lezzeti çok baskın değil.Nohut ununu da yeni kullanmaya başladım.
Bu tuzlu kek için
ikisini de kullandım. Gördüm ki glutensiz beslenenler bu unları bir çok tarifte
kullanıyorlar ve beraber kullanmaktan kaçınmıyorlar... Haklılarmış...
MALZEMELER 3 tane yumurta
1 çay bardağı yoğurt
½ çay bardağı zeytinyağ
1 su bardağı karabuğday unu
½ su bardağı nohut unu
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir
1 çay bardağı ufalanmış ceviz
½ çay bardağı ayıklanmış ve ikiye kesilmiş siyah zeytin
½ çay bardağı ayıklanmış ve ikiye kesilmiş yeşil zeytin
3- 4 tane ince doğranmış kuru domates
Bir tutam doğranmış dereotu
Ve
Üstüne dökmek için susam ve çörek otu
Yumurta ve
yoğurdu iyice çırptıktan sonra zeytinyağ, karabuğday unu, nohut unu, tuz ve
kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. Ve kalan
malzemeleri ilave ederek bir kaşık yardımıyla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş
bir kalıba dökün. Üstüne susam ve çörek otu serpin. 180 dereceye ısıtılmış
fırında pişirin.
AFİYET OLSUN
Bu yararlı tariflerle hayat mutfağın dışında da güzel olacaktır.
YanıtlaSilElinize sağlık.
Sevgiler.
Çok teşekkür ederim :)
SilHarika bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim :)
Sil