14 Nisan 2017

GLUTENSİZ TUZLU KEK





Farklı unlar kullanmaya başlayınca denemelere devam etmek istedim. Böylece yeni lezzetler bulmak hoşuma gitti. Alıştıklarımızın dışına çıkmak güzel olabiliyor bazen...

Karabuğday unu artık sıklıkla kullanılıyor. Kendine has kokusu ve lezzeti çok baskın değil.

Nohut ununu da yeni kullanmaya başladım.

Bu tuzlu kek için ikisini de kullandım. Gördüm ki glutensiz beslenenler bu unları bir çok tarifte kullanıyorlar ve beraber kullanmaktan kaçınmıyorlar... Haklılarmış...

MALZEMELER

3 tane yumurta

1 çay bardağı yoğurt

½ çay bardağı zeytinyağ

1 su bardağı karabuğday unu

½ su bardağı nohut unu

1 çay kaşığı tuz

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir

1 çay bardağı ufalanmış ceviz

½ çay bardağı ayıklanmış ve ikiye kesilmiş siyah zeytin

½ çay bardağı ayıklanmış ve ikiye kesilmiş yeşil zeytin

3- 4 tane ince doğranmış kuru domates

Bir tutam doğranmış dereotu

Ve 

Üstüne dökmek için susam ve çörek otu

Yumurta ve yoğurdu iyice çırptıktan sonra zeytinyağ, karabuğday unu, nohut unu, tuz ve kabartma tozunu ilave edip iyice karıştırın. Ve kalan malzemeleri ilave ederek bir kaşık yardımıyla karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir kalıba dökün. Üstüne susam ve çörek otu serpin. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.



AFİYET OLSUN




4 yorum:

  1. Bu yararlı tariflerle hayat mutfağın dışında da güzel olacaktır.
    Elinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Harika bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...