05 Mart 2017

NOHUT UNLU ARMUTLU KEK




Gluten hassasiyetinin bir çok insanda olduğunu düşünürsek farklı unlarla ilgili çalışmaların bir çok insan tarafından hoş karşılandığı kesin. Buğday ununa alternatifler arayan bir çok kişi var. Belki farkında değiliz ama bizde de olabilir. Eğer buğday unu ile yapılmış ürünlerden uzak durduğumuzda bir rahatlama hissediyorsak bizde de ufak da olsa bir hassasiyet olduğunun göstergesi sanırım. Bu konuda uzman değilim ama okuduklarım ve dinlediklerim beni böyle bir düşünceye doğru yönlendiriyor. Ve gluten ile ilgili sorunları olanlara kolaylıklar, sağlıklı günler diliyorum.


Böyle bir sorunumuz olmasa da farklı unları denemeliyiz diye düşünüyorum. Farklı lezzetler yakalamak hoşuma gidiyor. 

Bir çok farklı tarif var internet sayfalarında eğer ararsanız. Farklı tarifleri deneyerek paylaşanlara da çok teşekkür ederim. Ben de bu tariflerden faydalanarak kendime göre ayarlamalarla sıvı yağ kullanarak yaptım bu keki.


Nohut ununun kendine has bir lezzeti var. Sever misiniz bilemem ama kek için çok güzel bir doku oldu ve armutla birlikte güzel bir lezzet oluşturdu.



MALZEMELER


3 tane yumurta


½ su bardağı toz şeker


1 su bardağı süt


½ su bardağı sıvı yağ


1,5 su bardağı pirinç unu


1,5 su bardağı nohut unu


1 paket vanilya


1 paket kabartma tozu


1 tatlı kaşığı tarçın


2 tane soyulmuş ve dilimlenmiş armut




Armutlar ve unlar hariç bütün malzemeleri şeker ve yumurtalar önce olmak üzere iyice çırpın ve unları yavaş yavaş ilave ederek iyice karıştırın. Yağlayıp unladığınız kek kalıbına hazırladığınız karışımı dökün. Üstüne dilimlediğiniz armutları sırayla dizin. 180 dereceye ısınmış fırında üstü pembeleşene kadar pişirin.


İsterseniz elmalı da yapabilirsiniz bu keki...





AFİYET OLSUN




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...