Bugün bayramın
ikinci günü...
Çocuk olmak lazım
bayram günlerinde. Çünkü çocuklar çıkarıyor şekerlerin ve çikolatanın tadını,
bir araya gelmenin zevkini. Büyümek iyi değil diye düşündüğüm zamanlardan biri.
Büyüklerinin
ellerini öpmek, sarılmak... Büyüdükce öpebileceğin ellerin yavaş yavaş
azaldığını görmek hüzünlendiriyor insanı.
Çocuklar gibi
olmak ama eski bayramlardaki gibi... Ellerindeki poşetleri şekerle dolduran
çocuklar gibi olmak, gruplar halinde tüm mahalle çocukları ile dolaşmak, sonra
o şekerleri ağız tadı ile yemek... Bir daha nerede ve ne zaman yapılır ki...
Zaman alabildiğine hızlı.
Şimdi büyüdük ve
bir de araya mesafeler girdiyse kilometrelerce, uzaktan izlemek kaldı
bizlere...
Güzeldir bayram
günleri... Tadı başkadır, kokusu başkadır, mutluluktur, akrabadır, uzakların
yakın olmasıdır, kucak dolusu sevgidir...
Uzak olsak da
gönülden yakın olmaktır bayram...
Gönlümün taa
derinliklerinden herkese gönlünce sağlıklı ve mutlu bayram günleri
dileklerimle...
Ramazan Bayramı
tatlı bayramıdır, şeker bayramıdır ama çok tatlı yenildiğini düşünerek böyle
hafif ve kolayca yapılabilen bir fırın yemeği tarifi verebilirim...
Enginarları
limonlu suda haşlayın ve yumuşayınca bir fırın tepsisine yerleştirin.
Tavuk göğüslerini
ufak küpler halinde doğrayın ve bol soğanda, domates ve biberle az yağda soteleyerek pişirin.
Tuz
ve karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız tavuk soteyi enginarların üzerine
paylaştırın.
Beşamel Sos için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
¼ su bardağı krema
Tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
4 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
¼ su bardağı krema
Tuz, karabiber
Sıvı yağda unu
hafif pembeleşene kadar kavurun ve karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin ve
hızlıca karıştırarak topaklanmasını önleyin. Kaynamaya başlayınca ocaktan
alın, kremasını ekleyin ve iyice karıştırın. En son tuz ve karabiber ilave
edin.
Hazırladığınız
beşamel sosu her bir tavuklu enginarın üzerine eşit bir şekilde dökün.
180 dereceye
ısınmış fırında yarım saat pişirin, üstüne kaşar peyniri rendeleyin ve kızarana kadar
pişirmeye devam edin.
Bol dereotuyla
servis yapın...
AFİYET OLSUN
Zeytinyağlı ya da kıymalı yapıyordum hiç tavukla denemedim. en yakın zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık...
YanıtlaSil