06 Temmuz 2016

TAVUKLU ENGİNAR VE RAMAZAN BAYRAMI`NIN İKİNCİ GÜNÜ





Bugün bayramın ikinci günü...


Çocuk olmak lazım bayram günlerinde. Çünkü çocuklar çıkarıyor şekerlerin ve çikolatanın tadını, bir araya gelmenin zevkini. Büyümek iyi değil  diye düşündüğüm zamanlardan biri. 

Büyüklerinin ellerini öpmek, sarılmak... Büyüdükce öpebileceğin ellerin yavaş yavaş azaldığını görmek hüzünlendiriyor insanı.


Çocuklar gibi olmak ama eski bayramlardaki gibi... Ellerindeki poşetleri şekerle dolduran çocuklar gibi olmak, gruplar halinde tüm mahalle çocukları ile dolaşmak, sonra o şekerleri ağız tadı ile yemek...Bir daha nerede ve ne zaman yapılır ki... Zaman alabildiğine hızlı.


Şimdi büyüdük ve bir de araya mesafeler girdiyse kilometrelerce, uzaktan izlemek kaldı bizlere...


Güzeldir bayram günleri... Tadı başkadır, kokusu başkadır, mutluluktur, akrabadır, uzakların yakın olmasıdır, kucak dolusu sevgidir... 


Uzak olsak da gönülden yakın olmaktır bayram... 


Gönlümün taa derinliklerinden herkese gönlünce sağlıklı ve mutlu bayram günleri dileklerimle...


Ramazan Bayramı tatlı bayramıdır, şeker bayramıdır ama çok tatlı yenildiğini düşünerek böyle hafif ve kolayca yapılabilen bir fırın yemeği tarifi verebilirim...


Enginarları limonlu suda haşlayın ve yumuşayınca bir fırın tepsisine yerleştirin.


Tavuk göğüslerini ufak küpler halinde doğrayın ve bol soğanda, domates ve biberle az yağda soteleyerek pişirin. 

Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız tavuk soteyi enginarların üzerine paylaştırın.



Beşamel Sos için;


2 yemek kaşığı sıvı yağ


4 yemek kaşığı un


2 su bardağı süt


¼ su bardağı krema


Tuz, karabiber


Sıvı yağda unu hafif pembeleşene kadar kavurun ve karıştırmaya devam ederek sütü ilave edin ve hızlıca karıştırarak topaklanmasını önleyin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, kremasını ekleyin ve iyice karıştırın. En son tuz ve karabiber ilave edin.


Hazırladığınız beşamel sosu her bir tavuklu enginarın üzerine eşit bir şekilde dökün.


180 dereceye ısınmış fırında yarım saat pişirin, üstüne kaşar dökün ve kızarana kadar pişirmeye devam edin.


Bol dereotuyla servis yapın...




AFİYET OLSUN




1 yorum:

  1. Zeytinyağlı ya da kıymalı yapıyordum hiç tavukla denemedim. en yakın zamanda deneyeceğim. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...