09 Temmuz 2016

DONDURMA KURABİYE





Sunumu güzel bir kurabiye, tadı da...


Ve ağzı kapalı bir kapta uzun süre taze olarak dayanıyor olması da güzel.


MALZEMELER


150 g tereyağ


1 çay bardağı sıvı yağ


1 tane yumurta


¾ su bardağı pudra şekeri


2,5 su bardağı + 2 yemek kaşığı un


1 su bardağı nişasta


1 paket vanilya


1 tatlı kaşığı kabartma tozu




Un hariç bütün malzemeleri karıştırın ve unu yavaş yavaş ilave ederek çok sert olmayan bir hamur yapın. Buzdolabında yarım saat dinlendirin.


Normal kurabiye şekilleri de verebilirsiniz. Dondurma şekli için dondurma kepçesini kullanarak hamuru şekillendirin. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin ve 180 dereceye ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin. Beyaz kalmasına dikkat edin.




Kakaolu yapmak isterseniz;


Hamurun yarısına     2 yemek kaşığı kakao ilave edip yoğurarak şekil verebilirsiniz.


Frambuazlı yapmak isterseniz;


Hamurun yarısına      1 su bardağı frambuaz


                                    ½ su bardağı un

İlave ederek yoğurup şekil verebilirsiniz.






Ve bir kere denedikten sonra hep yapmak isteyebilirsiniz...





AFİYET OLSUN





3 yorum:

  1. Ay şahane olmuş bunlar ellerinize sağlık bayıldım :))

    YanıtlaSil
  2. birçok blogta gördüğüm ama cesaret edemediğim bir tarif... Çok güzel görünüyorlar, beceremezsem çok üzülürüm ;)
    Ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  3. Görüntü gerçekten de dondurma , ilk fırsatta denemek isterim. Ayrıca dondurmanın yanında da sunumda çok şık olacak.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...