Patlıcan ve kıymanın buluşması damaklarda güzel bir lezzet bırakmıştır her zaman.
Bir de patlıcanları kızartırsak doyum olmaz tadına...
İşte bu nedenle
çok lezzetli bir tarif diyebilirim bu tarife... Aslında farklı şekillerde hep
yapıyoruz. Bu sefer böyle denedim. Servis yaparken de kolaylık oldu...
Önce patlıcanları
alacalı soyup 1cm genişliğinde halkalar halinde kesin, yıkayın ve kurulayın.
Bol yağda kızartın ve geniş bir fırın kabına sıralayın.
Köfte için her
zaman yaptığımız karışımı yapabiliriz. Kıyma, bolca rendelenmiş kuru soğan,
kuru ekmek içi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber, kimyon ilave ederek yoğurun ve iyice karıştırın. Farklı baharatlar da koyabilirsiniz damak
zevkinize göre. Köfte hamurunu hazırladıktan sonra irtediğiniz gibi şekil
verebilirsiniz. İsterseniz minik yuvarlaklar halinde isterseniz dilimlediğiniz patlıcan büyüklüğünde ve yassı
yuvarlaklar halinde hazırlayabilirsiniz köfteleri. Hepsini hazırladıktan sonra
patlıcanları kızarttığınız tavada köfteleri de kızartmaya devam edebilirsiniz.
Kızaran köfteleri
patlıcanların üstüne dizin.
Ve sos için, iri
doğranmış sarımsak, soğan, domates ve biberleri çok az yağda soteleyin ve
tavanın ağzını kapatarak kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın
tuz, karabiber ve çok az kekik ilave edin.
Bu sosu
köftelerin üstüne paylaştırın ve hazırladığınız patlıcan üstü köftelerinizi 200
dereceye ısınmış fırında biraz kızarana kadar pişirin.
Yanında pilav ya
da bol naneli cacıkla servis yapabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder