19 Mart 2016

SCONE, TATLI ÜÇGEN ÇÖREK





Tatlı tuzlu İskoç çöreği ya da İngiliz ekmeği olarak karşıma çıktı... Bir çeşit tatlı kurabiye gibi ama hamurunun yapılışı biraz farklı... Çayın yanına çok yakışan bir lezzet.

Sade yapabilirsiniz ya da evde bulunan meyvelerden de ekleyebilirsiniz. Sade yaparsanız reçelle birlikte güzel bir ikili olduğunu söyleyebilirim...

MALZEMELER

2,5 su bardağı un

½ su bardağı şeker

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

Bütün bu malzemeleri karıştın ve 

170 g tereyağ

İlave edin ve parmaklarınızla hafif hafif yoğurun, kum gibi bir karışım oluyor.


Sonra;

1 tane yumurta

½ su bardağı krema

1 vanilya çubuğu içindeki vanilya özütü

Yumurta, krema ve vanilyayı iyice çırpın ve kum gibi hazırladığınız karışımın üstüne dökün, yavaş yavaş yine parmaklarınızla yoğurarak yumuşak bir hamur elde edin ve kolay şekil verebilmek için 15 dk buzdolabında bekletin. 

Dolaptan çıkardığınız hamuru iki eşit parçaya bölün ve parmaklarınızla çok bastırmadan yuvarlak bir şekil verin, 8 eşit üçgene bölebilirsiniz. Çok fazla şekil bozukluğu yapmadan yağlı kağıt serilmiş tepsinin üzerine yerleştirin. Üçgen şekil vermek zorunda değilsiniz, istediğiniz bir şekil olabilir...


Ve üstüne sürmek için;

1 tane yumurta sarısı

1 yemek kaşığı su

1 yemek kaşığı şeker

Yumurta sarısı ve suyu çırptıktan sonra çöreklerin üstlerine sürün ve toz şekerini çöreklerin üstüne serpin.

Ben çöreklerin üstüne bu karışımdan sürmedim... 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirmeniz yeterli...

Hazırladığınız sade çörekleri servis yapabilirsiniz... meyveli çörekler yapmak isterseniz taze çilek ya da yaban mersini parçacıklarını şekil verdikten sonra çöreklerin üstüne ekleyebilirsiniz...

Piştikten sonra çöreklerin üstüne sos isterseniz;

3 yemek kaşığı krema

½ su bardağı pudra şekeri

Çubuk vanilyadan alınan 1 çay kaşığı vanilya özütü

Bu üç malzemeyi çırparak karıştırdıktan sonra çöreklerinizin üstüne dökerek daha da lezzetlendirebilirsiniz. Sos ile daha da lezzetleniyor... bu şekilde yemek daha çok hoşumuza gittiği için bu sefer sos yapmadım... 


Çubuk vanilya yerine her zaman kullandığımız toz vanilya da kullabilirsiniz ama çubuk vanilyayı da denemenizi isterim...doğal olduğu için kokusu daha güzel...



AFİYET OLSUN




1 yorum:

  1. Hayırlı günler dileklerimle. Siteniz oldukça güzel. Hayırlı günler oktay usta yemek tarifleri sitemizde sizin kendinize ait olan tarif ve resimler ile sitemize tarif yarışmasına katılabilirsiniz.
    http://www.oktayusta-yemektarifleri.com/p/tarif-gonder.html

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...