17 Ocak 2016

SIVI YAĞLI ISLAK KEK





Islak kek hafif nemli dokusundan dolayı seveni oldukça fazla olan keklerden...pasta gibi ama daha hafif...

Benim için de güzel bir lezzet...bir de içinde katı yağ olmasa iyi olur dediğim zamanlar da olmuştur ama...bu nedenle sıvı yağ ile denemek istedim ve sonuç hiç de fena olmadı.

Evet tereyağ kekin hem lezzetinde hem de dokusunda büyük bir fark yaratıyor kabul ediyorum ama sıvı yağ ile yapmayı daha çok seviyorum...

Malzemelerde ve yapılışında çok fark yok;



MALZEMELER

4 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

½ su bardağı sıvı yağ

1 paket kakao ( yaklaşık 3 çorba kaşığı )

Bütün bu malzemeleri karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.

Kalan karışıma aşağıdaki malzemeleri eklemeye devam edin.

1,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Ve

Üstünü süslemek için antep fıstığı ya da hindistan cevizi


Karıştırma işlemi bittikten sonra istediğiniz bir kek kalıbında 180 derecelik fırında pişirin. Pişen keki istediğiniz şekilde dilimleyin ve ayırdığınız 1 bardak karışımı kekin üstüne eşit bir şekilde dökün ve soğuması için biraz sabredin. Üstünü hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.

Eğer daha ıslak bir doku olsun derseniz üstüne çikolatalı sos hazırlayarak dökebilirsiniz.



Çikolata Sos

200 g bitter çikolata

200 ml krema

Kremayı kaynatmadan ısıtın ve çikolatayı ufak parçalar halinde kremanın içine katın ve karıştırarak çikolataların erimesini sağlayın. Ve sosu soğumaya bırakın.

Kek ve sos soğuduktan sonra sosu kekin üstüne dökebilirsiniz...



AFİYET OLSUN





2 yorum:

  1. Bizde de çok sevilir ıslak kek... ellerinize sağlık
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar,
    Çok güzel görünüyor, bir dilim keke hatta bu ıslak ıslak olursa, hayır denilemez derim ben:)))
    Elinize sağlık...
    Ben de sayfama beklerim, ziyaretçim olursanız çok mutlu olurum.
    SİHİRLİ YEMEK KUTUSU'ndan sevgiler.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...