24 Ocak 2016

PIRASALI VE MANTARLI MISIR UNLU KEK




Pırasa zamanı şimdi... bu nedenle bol bol yemek iyi olur sanırım...

Güzel bir lezzeti olan pırasayı farklı şekillerde kullanabiliriz... zeytinyağlı yapabiliriz, etli sarmasını yapabiliriz. Her şekilde hoş bir lezzet çıkıyor ortaya.

Mısır unuyla da çok yakışıyor ve bir de mantar...

MALZEMELER

3 su bardağı ince doğranmış pırasa 

2 su bardağı doğranmış mantar

1 tane yumurta

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı sıvı yağ

1,5 su bardağı mısır unu

1 paket kabartma tozu

Yeterince tuz


Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ karışana kadar çırpın. Unu ve kabartma tozunu ilave edin, karıştırın. Pırasa, mantar ve istediğiniz miktarda tuzu da ekledikten sonra iyice karıştırın.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine eşit olacak şekilde yayın. Biraz katı bir karışım olduğu için kaşıkla düzeltebilirsiniz.

180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk üstü pembeleşene kadar pişirin.

Yumuşacık ve lezzetli bir kek oluyor...



AFİYET OLSUN




3 yorum:

  1. Eminim harika bir tarif. Pırasayı yemek olarak yetmeyenler için de ideal bir çözüm. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel görünüyor. Tam da mevsimi ellerinize sağlık...
    http://fincanteyze.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık. Fırında Mücver adıyla sebzeli kekler yapar çok da severek yerim. Pırasayi da ayrı seviyordum. Bu tarif de süperdir eminim:)))))
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...