03 Ekim 2015

DEREOTLU KURABİYE




Kurabiye yapmanın en zevkli tarafı; hamur aynı olsa da içine koyduğunuz malzemeleri değiştirerek farklı bir lezzet yakalama şansınızın olması...sevdiğiniz malzemeler ilave ederseniz daha da hoş bir sonuç ortaya çıkıyor...

Beyaz peynir ve cevizin yanına dereotu güzel oldu bence...

MALZEMELER

125 g tereyağ

¾ su bardağı sıvı yağ

1 tane yumurta ( sarısı üstüne sürmek için )

¼ çay bardağı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı mahlep

1 paket kabartma tozu

½ su bardağı ince öğütülmüş ceviz

½ su bardağı ince ufalanmış beyaz peynir

1 tutam ince doğranmış dereotu

3 su bardağı un


Ceviz, peynir ve dereotu hariç bütün malzemeleri karıştırın. Unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin. Sonra ceviz, peynir ve dereotunu ilave ederek malzemelerin her yere eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın. İstediğiniz şekli verdikten sonra yumurta sarısını sürün ve 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin...



AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...