16 Mart 2015

KARNABAHAR KIZARTMA





Farklı pişirme yöntemleri ile sevilir hale getirilebilir bir çok yiyecek...

Bunu karnabahar sevilmiyor anlamında söylemiyorum ama en sevilenler listesinin başında da değil...zaman zaman yemeğini yapmak hoş oluyor...bana göre lezzetli sebzelerden bir tanesi...ama çocukların bir kısmı yemekte zorlanıyor bazen...



Bu şekilde kızartmak bizim evde sevildi ve karnabaharın popülerliğini arttırdı...

Önce karnabaharları çiçek çiçek ayırıp yıkıyorsunuz ve yumuşayıncaya kadar haşlıyorsunuz.

Bir tabağa çırpılmış yumurta, başka bir tabağa da mısır unu hazırladıktan sonra bir tavaya bir parmak kalınlığında sıvı yağ koyup kızmasını bekliyorsunuz ve karnabaharları önce yumurtaya sonra mısır ununa bulayarak kızgın yağda pembeleşene kadar kızartıyorsunuz. Mısır ununun içine bir miktar tuz ilavesi yapabilirsiniz.



Servis tabağına dizdikten sonra sarımsaklı yoğurtla masada yerini alabilir...

Bu kızartma işlemini unla da yapabilirsiniz ama mısır unu ile yapınca farklı bir lezzet ortaya çıkıyor...



AFİYET OLSUN



4 yorum:

  1. Çok severim karnabahar kızartmasını. Sarımsaklı sosuyla birlikte hep iştah kabartıcı gelmiştir bana. Sizinkiler de çıtır çıtır çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık.
    Uzun zamandır yemiyorum, özlediğimi farkettim.
    Karnabaharlar kalkmadan yemeli yine.

    YanıtlaSil
  2. eşim kızartmasını ben kıymalı yemeğini severim ,elinize sağlık yoğurt soslu güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  3. Ben bunu hep ünlü yapardım. En kısa zamanda mısır unuyla deneyeceğim. Sevgilerimle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemeni tavsiye ederim :)
      Biz sevdik...şimdiden afiyet olsun :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...