25 Kasım 2014

MİNİ CHEESECAKE





Her şeyin miniği daha güzel olur ya...cheesecake için de bu böyle sanırım...minik minik yapınca daha bir hoşumuza gitti...sunumu ve servisi daha kolay oldu...


Cheesecake ya da benim ifademle peynirli kek yaparken çok dikkatli olmaya çalışırım...nazlı bir tariftir benim için, hep endişelenirim yaparken...daha önce de bahsetmiştim diğer cheesecake tariflerinde...burada ve burada...

Ve bir de tabanında tereyağ olması daha az yememe sebebtir çünkü zaten içine koyduğumuz peynirler ve kremadan dolayı yeterli miktarda yağ oluyor içinde...



Bu nedenle taban yapmak istemedim bu sefer, yapanları da gördüğüm için denemek istedim ve sonuçtan çok memnun kaldım...rahatlıkla deneyebilirsiniz...hem kolay hem çabuk ama yine de lezzetini bulması için bir gün bekletirseniz daha iyi oluyor...

MALZEMELER

400 g labne peyniri

250 ml krema

3 tane yumurta

3 yemek kaşığı mısır nişastası

½ su bardağı şeker
 
1 paket vanilya

2 tane limonun kabuğunun rendesi ( limon kokusunu sevmeyenler ilave etmeyebilir )

Yumurta ve şekeri önce çırparak karışmasını sağlayın. Elde çırpmanızın bir sakıncası yok, biraz kolunuz yorulabilir...sonra krema ve labne peynirini ilave edin homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpın...sonra da diğer malzemeleri ilave edin ve iyice karıştırın.

Küçük silikon kalıplara paylaştırın ve su dolu bir tepsinin içine yerleştirdikten sonra 180 dereceye ısıtılmış fırında 30 dk pişirin...bu ölçü ile yaklaşık 20 tane minik cheesecake oluyor...


Kağıt kalıplar da olabilir ama yapışma ihtimalini düşünerek silikon kalıpların daha iyi olduğunu söyleyebilirim bu tarif için...ve içi su dolu bir tepsi kullanmak da cheesecakelerin çatlamadan pişmesine yardımcı oluyor...

30 dk sonunda fırını kapatın ve fırının ağzını yarı aralık bırakarak soğuyana kadar bekleyin. 

Sonra buzdolabına kaldırıp biraz daha soğutun ve soğuduktan sonra cheesecakeleri yavaş yavaş silikon kalıplardan çıkarıp istediğiniz şekilde süsleyin...



Ben frambuaz sosunu çok yakıştırıyorum böyle tatlılara ve çikolata da tabii...

Frambuazları olduğu gibi blendırdan geçirerek yaptım frambuaz sosunu...isterseniz bir miktar şeker ilave edebilirsiniz...



AFİYET OLSUN



1 yorum:

  1. Ellerine sağlık canım,mini mini çok şekerler..:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...