BERAT KANDİLİMİZ
MÜBAREK OLSUN...
Akşama doğru mis
gibi mahleb kokusu yayılır pastanelerden sokaklara doğru kandil
günlerinde... Kandil simitleri dizilir çıtır çıtır... Ve dualarla dolu bir günde
büyüklerimize, sevdiklerimize götürülür...
Pastanede
yapılanların yerini tutmaz evde yapılan kandil simitleri ama evde yapılanın da
tadı bir başka olur... Mahlep kokusunun evden şöyle bir geçmesi hoşuma gider...
MALZEMELER125 g tereyağ
1 tane yumurta sarısı ( yumurtanın beyazı üstü için )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mahleb
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Ve
Üstü için yeteri kadar susam
Susam hariç bütün
malzemeler karıştırılır ve un yavaş yavaş ilave edilerek çok sert olmayan bir hamur hazırlanır.
Bu hamurdan
halkalar yapılır, önce yumurta akına ve sonra da susama batırılır ve tepsiye
dizilir. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirilir. Altı hafif kızarınca
fırından çıkarabilirsiniz, beyaz kalırsa daha iyi oluyor.
Halka şeklini
kolay verebilmek için hamurunuzu elinizle tezgaha açın ve çay bardağının ağzı
ile yuvarlak şekiller kesin, sonra da bir şişe kapağı yardımı ile yuvarlakların
orta kısmını çıkarın. Şekil verirken bana kolaylık sağlayan bir yöntem.
Ağızda dağılan, lezzetli
bir kurabiye oluyor...
Dualarımızın
kabul olması dileklerimle... Hayırlı kandiller...
AFİYET OLSUN
Arkadaşım ellerine sağlık, mis gibi olmuşlar,Kandilin mübarek olsun..
YanıtlaSil