Çok fazla
tüketilmeyen bir meyve olduğunu biliyorum avokadonun... Son yıllara kadar adını
duymadığımız bir meyve... Fakat artık ülkemizde de üretiliyor ve pazarlarda yer
alıyor...
Farklı tariflerde
yer bulabilen bir meyve, denemenizi tavsiye ederim.
Aldığınızda biraz
sert ise bir kaç gün beklediğinizde uygun yumuşaklığa erişiyor... Eğer hemen
tüketmek isterseniz yumuşak olanlarını tercih etmelisiniz...
Ispanaklı avokado
salatası eğer malzemeleriniz hazırsa hemen yapılabilen pratik bir salata... Ispanağı
çiğ olarak tüketmek tadını daha iyi anlayabildiğim için tercih ettiğim bir yeme
şekli. Çilek de olunca kırmızının ve yeşilin bir araya geldiği bir tabak ortaya
çıkıyor ki hem gözümüze hem de midemize hoş geliyor...
İçinde yağ ve tuz
da yok... Avokadonun yağı yeterli geliyor, yerken bunu hissedebiliyorsunuz...
Orta yumuşaklıkta
bir avokadoyu kararmaması için limonlu bir suyun içine dilimleyin. Yıkanmış
ıspanakları çok fazla küçültmeden doğrayın, çilekleri de doğrayın ve
avokadoları da en üste yerleştirin. Bir kaç dilim de salatalık... Üstüne biraz daha limon suyu gezdirin ve
ister yemek sofralarında ister ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketin...
AFİYET OLSUN
Avakadoyu bende salatalarda çok sık kullanıyorum,çok sağlıklı..Mutlaka yemek lazım..
YanıtlaSilÇok yağlı geliyor bana.Ama salatalara çok yakışıyor.Bu tarif çok hafif:) elinize sağlık.
YanıtlaSilSiteniz çok başarılı ilgiyle takip ediyorum
YanıtlaSilÇay Makinesi
Çay Makinası
Sanayi Tipi Çay Makinası
Çay Kazanları