Yapımı kolay ve
çok da lezzetli tariflerden... Bir salata ya da yemeklerin yanına arkadaşlık
eden lezzetli atıştırmalıklardan, meze kelimesini nedense sevmiyorum...
Herkesin
rahatlıkla yaptığı bir tarif ama şu günlerde değişik sofralar hazırlamak
isteyenlere belki bir fikir olur. En çok sevdiğimiz ve yaptığımız tarifleri
bazen unutuyoruz...
Yapımı kolay diyorum
çünkü blendır ile... Malzemeler olunca hemen hazırlayabilirsiniz.MALZEMELER
2 su bardağı haşlanmış nohut
½ su bardağı tahin
4-5 diş sarımsak
3 tane limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağ
İsteğinize göre tuz
1 su bardağı su
Süslemek için
Ceviz yağı, pul biber, maydanoz ya da taze nane
Su hariç bütün
malzemeler blendıra ilave edilir. Suyu yavaş yavaş ilave ederek malzemeler
karıştırılır. Kıvamını ayarladıktan sonra servis tabağına alınır. Ne çok sulu
ne de çok sert bir kıvam olmaması gerekir. Bu nedenle suyu yavaş yavaş ilave
etmek işinizi kolaylaştırır. Çok katı bir kıvam olursa biraz daha su ilave
edebilirsiniz.
Sonra üstüne ceviz yağı gezdirip istediğiniz malzemelerle süsleyebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Bayılırım,ellerine sağlık canı..Huussuz bir davet düşünemiyorum..
YanıtlaSilDavet sofralarının vazgeçilmezlerinden .Ellerine sağlık canım , sevgiler.
YanıtlaSilHumus ile Hatay' da tanışmıştım ilk kez.Allahım o nasıl bir lezzetti öyle, anlatmak imkansız.Sonra başka yerlerde de yedim ama hiç bir zaman o tadı alamadım.Arada yaparım ama her yaptığımda da araba atlayıp Hatay' a gidiveresim gelir.Tıpkı şu an olduğu gibi:)
YanıtlaSilBen de geçen gün pastırmalısını yapmıştım. Tarifiniz çok güzel. Ben sıcak yemeği de seviyorum. Güveçte fırında ısıtıp üzerine zeytinyağı kızdırıp pul biber. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilÇok severim. Hiç yapmadım ama iyi yapılmış bir humus gördüğümde de asla hayır diyemem. ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilSevgiler...