İsmi çok değişik
gelen ve çok hoşuma giden lezzetlerden...
Patlıcan sevenler
için...
Aslında yöresel
lezzetlerin tariflerini yazarken biraz çekiniyorum açıkcası.
Aslı gibi olmuyor.
Bazı konularda ustalaşmak gerekli, o yörenin malzemeleri gerekli ya da özel
baharatlar gerekli.
Ama öyle güzel
lezzetler var ki çeşit çeşit yörelerimize ait... O lezzetlerden mahrum kalmamak
için aslına en yakın olan tarifleri uygulamaya çalışıyorum...
Babagannuş yapmak
için çok fazla malzemeye gerek yok... Eğer közlenmiş patlıcanınız varsa hazırda
çok kısa zamanda hazırlanabilecek bir lezzet...
MALZEMELER
5 tane közlenmiş
patlıcan1 su bardağı süzme yoğurt
1 diş sarımsak
1 tane limonun suyu
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Yeteri miktarda tuz
Bütün malzemeleri robottan geçirip servis tabağına alıp istediğiniz gibi süslüyorsunuz...
AFİYET OLSUN
Közlenmiş patlıcan nefis bir tat zaten. Bu şekilde de çok severek yerim. Çok da pratik.
YanıtlaSilHarika görünüyor, ellerinize sağlık.
Çok pratikmiş. Eminim çok da lezzetlidir. Yöresel tadları bende çok severim. Her ne kadar yörede yapıldığı gibi olmuyor olsa da hiç yoktan iyidir dediğin gibi :)
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
Sevgiler...