04 Ağustos 2013

TUZLU KEK





Normal tatlı keklerden sıkıldıysanız denemeniz gereken bir lezzet...


Yeni bir tarif değil ama bilirsiniz bazı tarifler zaman içinde yapılmayınca unutuluyor,
unutanlar için...


Özellikle beyaz peynir kullanırsanız çok hoş bir lezzet elde edebilirsiniz...


İçine başka malzemeler de ilave edilebilir tabiii...




MALZEMELER


4 tane yumurta


1 su bardağı yoğurt


1 su bardağı sıvı yağ


1 su bardağı beyaz peynir

1 su bardağı ufalanmış ceviz içi


½  demet dereotu ( ince doğranmış )


½ demet maydanoz ( ince doğranmış )


1 paket kabartma tozu


1 çay kaşığı tuz


2 su bardağı un ( yaklaşık olarak )


Başta yumurtalar olmak üzere bütün malzemeleri çırptıktan sonra hazırladığınız karışımı 
yağlanmış ve unlanmış bir kalıba dökün. Kalıp sizin tercihiniz, ben normal ortası delik, 
yuvarlak kek kalıbını kullandım, ikram etmesi kolay oluyor... 

Ve 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin...





AFİYET OLSUN



8 yorum:

  1. Nefis olmuş canım,haklısın unutulan bir tarif.Eskiden ne çok yapardık..]]ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskilerden bir lezzet evet...çok teşekkürler...

      Sil
  2. Ellerine sağlık çok güzel görünüyor ...

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Size de hayırlı bayram günleri diliyorum...
      Çok teşekkür ederim...

      Sil
  4. Çok severim tuzlu keki.
    Yanında da mis gibi taze demli çay...
    Budur ... :)
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi çaylar da senden, birlikte yiyelim :))
      Güzel günler dileklerimle...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...