13 Nisan 2013

KURU FASULYELİ KEK









Kesinlikle denemelisiniz bu keki. Sıklıkla gördüğüm ve tadını merak ettiğim bir lezzetti. Sonunda yaptım ve neden önceden denemedim ben bunu diye de kendime kızmadım değil hani...


Kestane sevenlere, kestane şekeri isteyenlere söylüyorum özellikle, kurufasulye ile yapılıyor ama yerken sanki kestane yemişcesine hoş bir lezzet kalıyor damaklarda...söylemesseniz eğer kestaneli zannedebilir yiyenler.


Üstüne yapılan çikolata sos da ayrı bir lezzet veriyor. İsteğe bağlı, sade olarak da yiyebilirsiniz keki ya da sosu sadece vanilyalı da yapabilirsiniz içine kakao katmadan, damak tadınıza kalmış...



Yağ yok bu kekde, un da az yani diğer keklere göre biraz daha masum.


Kestane şekerini seven biri olarak ben çok sevdim bu keki...


MALZEMELER


Kek için;


3 tane yumurta


2 su bardağı haşlanmış kuru fasulye


1 su bardağı dövülmüş ceviz


1 su bardağı şeker


½ su bardağı un


1 paket kabartma tozu


1 paket vanilya


Yumurtaları şekerle çırptıktan sonra diğer malzemeleri ilave ederek iyice karıştırın ve yağlanmış, unlanmış kek kalıbına boşaltın. 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.




Çikolata sosu için;


1 tane yumurta


2,5 su bardağı süt


½ su bardağı şeker


3 dolu yemek kaşığı un


3 yemek kaşığı kakao ya da çikolata tozu da olabilir


1 paket vanilya


Kakao ve vanilya hariç bütün malzemeleri çırpma teli ile karışana kadar çırpın ve pişirmeye başlayın. Pişme süresince karıştırmaya devam edin. Koyulaşıp kaynamaya başlayınca ateşten alın ve çırpmaya devam edin. Kakao ya da çikolata tozunu ilave edin ve çırpın, sonra da vanilyayı ilave edin ve karıştırın. Kakaoyu da vanilya gibi en son aşamada ilave ediyorum, böyle olunca kakaonun ya da çikolata tozunun tadı daha çok belli oluyor gibi sanki. İsterseniz bu kremayı kakao ilave etmeden sade olarak da kullanabilirsiniz...


Sonra hazırladığınız bu sosu kekinizin üstüne dökün. 



Farklı bir sunum şekli daha önermek istiyorum, en çok sevdiğim sunum şekli; bardakta...


Kekin bir kısmını parçalayıp bardaklara yerleştirin, üstüne de hazırladığınız bu sostan dökün, soğuyunca istediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz. Bilmiyorum ama ben bu bardakta sunum olayını daha çok seviyorum...




AFİYET OLSUN



20 yorum:

  1. bende hep yapmak istiyorum ama acaba diyorum, lakin öyle güzel görünüyor ki kesin çok leziz, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  2. şlk kez duydum :))
    ama görüntğ harika...
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Kaydettim vallahi deneyeceğim bu keki artık. Sizin gibi ben de sıklıkla duyuyordum kestane tadını verdiğini ama denemek nasip olmadı.. En kısa zamanda yapıcam.Teşekkürler,sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. merhabalar,
    ben de çok duydum bu keki ama cesaret edip yapmadım. o kadar güzelse ben de deneyim çok merak ettim. ellerinize sağlık enfes görünüyor. sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. Ellerine saglık çok güzel bir kek olmuş.Bır arkadaşım kurufasulyeli tatlısını yemiştim çok güzeldi,sanırım buda öyle olmuş denemek gerekiyor.

    YanıtlaSil
  6. Kuzum benimde ilk tariflerimden bir lezzet
    dadini bildigim icin harika nefis eline saglik.

    YanıtlaSil
  7. ilk defa duydum bu keki ne kadar güzel olmuş. Merak ettim mutlaka denemeli eline sağlık canım:) sevgiler

    YanıtlaSil
  8. İçinde kuru fasulye olduğunu duyduğumda çok şaşırdım. Bizzat bu tatlının tadına bakmış birisi olarak söylüyorum, kesinlikle çok hoş! Kestanesi gibi! Kulağa garip geliyor ama gayet lezzetli! Sonra düşündüm de, Aşûre de kuru fasulyeli bir tatlı değil mi? Şanırım ilk duyduğunda insanın aklı yemeğine gidiyor da ondan garip geliyor. Deneyin, çok sevecekler.

    YanıtlaSil
  9. Harika çok değişik ,çok seviyorum böyle tarifleri çok yaratıcı ellerine sağlık,mutlaka deniycem,
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  10. harika görünüyor bende demek istedim fakat bir türlü kısmet olmadı ellerine sağlık hoşcakal

    YanıtlaSil
  11. denemedim ama görüntüsü harika canım.çok eğendim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Ellerine sağlık ilk başta adından dolayı itici geliyor fakat yapıp ta lezzetinin ne kadar güzel olduğunu farkedince defalarca yapılıyor sizin tarifinizde görüntüsüde çok güzel bardakta sunumunuda çok beğendim sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. ELLERİNE SAĞLIK CANIM BENDE HEP GÖRÜRÜM FAKAT YADINI TAHMİN EDEMEDİĞİM İÇİN YAPAMAMIŞTIM AMA SENİN YAZININ ARDINDAN KESİNLİKLE DENEMEK İSTİYORUM BENDE KESTANE VE KESTANE ŞEKERİNE BAYILIRIM BEĞENECEĞİMDEN EMİNİM :)

    YanıtlaSil
  14. Bu tarifi kesinlikle deneyeceğim canım. Yoğun unun yerini fasulye almış ki buda protein ve besleyici demek. İçerik çok uygun benim için:)
    Tadı konusunda endişe etmiyorum çünkü sen denediğine ve beğendiğine göre, fasulye tadı belirgin değil ve rahatsız etmiyor.
    Mutlaka deneyeceğim. Not ettim. Ellerine sağlık, teşekkürler canım,
    Sevgiler....

    YanıtlaSil
  15. ben de, ben de ,daha dün duydum kestane tadı verdiğini ,yapmak şart oldu ,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  16. Astin sen ve baska bir yone dogru gitmektesin...
    Butık bır pastane canlandı gözümün onunde....
    Cicekli pembe beyaz...
    Tarcin, vanilya, cilek kokulu.....

    YanıtlaSil
  17. Deneyip beğendiğim bir tariftir. Fasulye olduğu anlaşılmadığından evdekilere kolayca yedirebilmiştim.
    Sizin bardakta sunumunuz da çok hoş. Yemesi da daha keyifli olmalı. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. Annemde kuru fasülyeli pasta yapıyor.Tadı kestaneye benziyor aynı :)Seniaptığın kekinde çok güzel olmuş ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  19. ilk defa duyuyorum bunu ama bence çok yakışır:) denenmeli:)

    YanıtlaSil
  20. değişik ve çok güzel
    ellerine sağlık
    deneyeceğim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...