Ana içeriğe atla

YUMUŞACIK KATMER BÖREK






Denenmesi gereken tariflerden... Yumuşacık, çok lezzetli, yapımı sanıldığı kadar zor değil, içine ne koyarsanız koyun her şeyle yakışan bir lezzet, eminim çok seveceksiniz...
MALZEMELER
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta ( 1 yumurtanın sarısı üstü için )
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
1 paket maya
1 paket kabartma tozu
4,5- 5 su bardağı un
125 g erimiş tereyağ ( açılan yufkaların üstüne sürmek için )
Tereyağ hariç bütün malzemeler ile yumuşak bir hamur yoğurun ve üstünü kapatarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Yaklaşık bir saat sonra hamuru orta boy bir elmanın büyüklüğünde parçalara ayırın ve herbirini orta boy yufka büyüklüğünde açın. Her yufkanın üstüne fırçayla tereyağ sürün ve altı yufkayı üst üste koyun, hamurunuz bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Yufkaları üst üste koyduktan sonra kalınca bir rulo yapın ve yarım saat buzdolabında dinlendirin. Sonra rulodan iki parmak kalınlığında dilimler kesin, yan yatırın ve elinizle açın. İçine istediğiniz malzemeyi koyarak iki tarafından kapatın ve tepsiye dizin. Yumurta  sarısı sürün ve 200 dereceye ısıtılmış fırında pişirin.
Kıymalı, ıspanaklı, peynirli ve hatta patlıcanlı...




AFİYET OLSUN






Yorumlar

  1. Nefis olmuş canım,ellerine sağlık..Listeme ekledim..

    YanıtlaSil
  2. bu şekil kafamda geziyor aylardır ,cesaret edip te yapmak lazım,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık çok güzel olmuş,mutlaka deniycem .mutlu haftasonları ...

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım nefis görünüyorlar....sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel olmuş arkadaşım ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. Merhaba arkadaşım çekilişm var senide beklerim :) sevgiler....

    http://gizemselmutfak.blogspot.com/2013/03/gizemsel-mutfak-ilk-cekilisini.html

    YanıtlaSil
  7. Bu istiridye şekli bayağı yaygınlaştı marifetli bayanlar deniyor bizde henüz bakmakla yetiniyoruz henüz denemedik yani ama nefis duruyor eline sağlık canım

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık hem şık hem de çok leziz bir börek,çok severim..

    YanıtlaSil
  9. Çay yanında harika olur eminimki. Fakat içinde maya olduğu için ve benim de mayaya intoleransım olduğu için yiyemiyorum ama çok özledim mayalı hamur işlerini...:)
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

BUĞDAYSIZ AŞURE

Bereketlensin evler... Mis gibi aşure koksun bütün odalar... Az ya da çok... Yapmak isterim her sene... Ama aşureyi  sevip de yiyemiyorsanız buğdaydan dolayı yani gluten alerjiniz varsa pirinç kullanın buğday yerine. MALZEMELER 2 su bardağı pirinç ½ su bardağı nohut ½ su bardağı fasulye 2 su bardağı şeker 5-6 tane karanfil ( suda bekletin ) Kuru incir, kuru kayısı, kuru üzüm ( suda bekletin ) Ceviz içi, fındık içi, tarçın ve kendi zevkiniz ve alışkalıklarınıza göre başka şeyler de ilave edebilirsiniz. Pirinci 15 su bardağı su ile kaynatmaya başlayın. Su oranını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Buğday taneleri yumuşamaya başlayınca, yine akşamdan ıslattığınız ve haşladığınız nohut ve fasulyeyi ilave edin ve beraber kaynatın. Nohutun kabuklarını da ayıklayabilirseniz daha güzel olur. Şekerini de ilave edin. Pişdiğinden ve iyice birbirleri ile özleştiğinden emin olduktan sonra ateşi söndürün. Küçük küçük doğradığınız ve suda beklettiğiz  incir