16 Şubat 2013

KARNIBAHAR YEMEĞİ





Bu günlerde zevkle yenen bir yemek. Kış bitmeden ne kadar yaparsam o kadar iyi olur. Sadesini daha çok seviyorum ama içine biraz da kıyma ilave edince daha besleyici oluyor, çocuklar da yediği için bu aralar böyle yapıyorum.


Zeytinyağ ve bolca doğranmış soğanı  tencerede çok kavurmadan biraz yumuşatıyorum, kıymayı ilave ederek biraz kavuruyorum, salçayı da ekleyip karıştırıyorum, yıkayıp ayıkladığım karnıbaharları, dilimlediğim havuçları da ilave ettikten sonra tuz ve üstünü geçecek kadar su ekleyerek tencerenin ağzını kapatıyorum ve kısık ateşte karnıbaharlar yumuşayıncaya kadar pişiriyorum.


Yine malzeme miktarını vermedim çünkü her zaman dediğim gibi böyle yemeklerde tamamen sizin damak zevkinize göre malzeme miktarını ayarlayabileceğinizi düşünüyorum. Kıyması daha çok olsun diyebilirsiniz, az salçalı sevebilirsiniz, nasıl isterseniz...kıymasız yaparsanız nonut da ilave edebilirsiniz, nohutlu da güzel oluyor...




AFİYET OLSUN





22 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. ne güzel, ben de çok severim, teşekkür ederim...

      Sil
  2. O kadar çok severim ki karnıbaharı.
    ellerine sağlık canım.
    Ben daha çok kıymalı olanı severim...
    Nohutluyu daha önce denemedim ama deneyeceğim...
    Sevgiler canım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence denemelisin, nohut da ayrı bir lezzet veriyor...
      mutlu ve sağlıklı günler diliyorum...

      Sil
  3. Ellerine saglik canim biziM evdede haslamasi kizartmasi Yemegi hepsi cok sevilir. Cok guzel gorunuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok doğru, kızartması da güzel olur...
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  4. nefiss,karnabahar çok çok severek yenmiyor bence böyle cazip hale gelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet haklısınız, karnıbahar biraz sevilmeyen sebzeler arasındadır ama farklı pişirme yöntemleri ile belki sevebileceğimiz hale gelebilir...
      çok çok teşekkür ediyorum...

      Sil
  5. ayyyyy en sevmedigim sebze ....
    sen guzel yazmissin ama benden ihihiihihi :(
    ellerine saglik....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevmiyorsan diyecek bir sözüm yok ama farklı pişirme yöntemlerini deneyerek belki de sevdiğin lezzeti elde edebilirsin...baharatlar ilave etmek de lezzeti arttırabilir belki...
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  6. Seviyorum bende karnıbaharı..Ama benden başka seven yok:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklısınız pek fazla sevilen bir sebze değil maalesef...

      Sil
  7. Bugün bir tencere dolu yaptım bende..:)
    Çok seviyorum hemde çok..:)
    Ellerine sağlık canım.
    Nefiss görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel, ellerinize sağlık ve şimdiden afiyet olsun, karnıbaharı sevenleri görmek çok güzel.
      çok çok teşekkür ederim...

      Sil
  8. bizim evde burun kıvırıyorlar ,alıştıramadım benim milletimi ,karnıbaharı turşuda seviyorlar,ellerine sağılık canım,çok besleyici yemek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevilmiyorsa alıştırmak çok zor ama turşusu da çok güzel oluyor, öyle yemeleri de güzel...gerçekten hem doyurucu ve hem de besleyici oluyor...
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  9. kesinlikle sana katılıyorum...
    ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  10. bayılırım bizde de bu akşam var
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel tesadüf, size de afiyet olsun, ellerinize sağlık...
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  11. nohutlusunu denemek istiyorum. güzel fikir teşekkürler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha lezzetli oluyor sanki...ben de çok teşekkür ederim...

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...