Çok hafif bir
yemek ve lezzetli bir yemek. Yapımı da çok basit.
Ben balık olarak
alabalık kullandım, farklı balıklar da olabilir. Kılçıkları temizlenmiş olursa
daha iyi oluyor, yerken problem olmuyor. Başka balıklarla da yapılabilir ama
alabalık gerçekten lezzetli oldu.
Fırın kabına
balıkları yerleştirin ve üstlerine zeytinyağı sürün. En üstüne de evde hangi
sebzeler varsa doğrayıp yerleştirin. Patlıcan çok hoş bir lezzete büründü, bunu
söylemeliyim. En son olarak da istediğiniz baharatları üstüne serpiştirin.
Kekik, nane, karabiber, kişniş, köri, tuz çok az... Özellikle kişnişi denemenizi
öneririm, çok hoş bir lezzeti var.
Hazırladığınız
fırın kabınızı 200 dereceye ısıtılmış fırına yerleştirin ve balığınız pişene
kadar bekleyin.
Balık zaten
yumuşacık pişiyor, sebzelerde ne çok ne az kıvamda.Çok hafif bir öğün istiyorsanız deneyebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Sayfan pek güzelmiş canım..Balık da öyle..ben sebzeli balığı severim ama, çocuklarım sevmediği için pek yapamıyorum..Hiç değilse yesinler diye fırında ya da yağda kızartma yapıyorum daha çok..Ellerine sağlık..
YanıtlaSilSayfamı beğendiğiniz için çok çok teşekkür ederim...
Silelinize sağlık:)sunum çok güzel görünüyor
YanıtlaSilsevgiler
çok teşekkürler, mutlu günler diliyorum...
SilEllerine sağlık balık harika görünüyor.Alabalığı sebzeli denememiştim ,güzel bir tarif olmuş sevgiler..
YanıtlaSilSebzeler yanına garnitür gibi oluyor...
Silçok çok teşekkürler...
Balik sever biri olarak denenecekler listesine not edildi,alabaligi firinda sebzelerle hic yememistim eminim cok lezzetli olmustur elinize saglik
YanıtlaSilmutlaka deneyin, çok hafif oluyor...
Silçok teşekkür ederim...
Balığın bu şekilde pişmiş halini çok severim. Buğulama türünü sevmiyorum.
YanıtlaSilSebzelerle hem çok besleyici, pratik ve çok lezzetli bir tarif.
Ellerine sağlık canım...
Sevgiler...
ben de sevmiyorum buğulamayı :))
SilMutlu günler diliyorum...
HİÇ ALABALIK YEMEDİM,AMA SÜPER GÖRÜNÜYOR.ÇçOKTA KOLAYMIŞ,ELLERİNE SAĞLIK..
YanıtlaSilçok çok kolay...
Silsevgiler diliyorum...
Balığın her türlüsüne bayılırım. Ellerine sağlık
YanıtlaSilçok severim ben de balığı, her gün olsa yerim...
Silçok teşekkür ederim...
sanırım en kokmayan balık alabalık :)
YanıtlaSilellerinize sağlık mis mis :)
o alabalığı saçda kavurmak lazım :)
evet evet hiç kokmadan pişiyor, haklısınız...
Silsaç da güzel fikirmiş...
çok teşekkürler...
hıım çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sizi takibe aldım bende bekliyoum sayfama sevgiler...
YanıtlaSilmutlaka ziyaret edeceğim,tanıştığımıza çok sevindim...
SilÇok şık ve iştah açıcı bir sunum ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler:)
çok çok teşekkür ediyorum...
Silmutlu günler diliyorum...
en sağlıklısı fırında pişirmek,büyük balıkları genelde bende öyle yapıyorum tavada zararlı nede olsa,ama hamside tavada yapınca güzel oluyoryaa :)
YanıtlaSilhamsi konusunda çok haklısınız, şöyle kılçıkları temizlenmiş, çıtır çıtır...
Silmutlu günler diliyorum...
eline sağlık canım.
YanıtlaSilsen neredesin yandaki bloğu inceledim maşallah sana:)
Ben Cenevre deyim...çok çok teşekkür ederim...sağlıklı ve mutlu günler diliyorum sizlere...
SilEvde hiç alabalık pişirmeyi denemedim,elinize sağlık.
YanıtlaSilhiç bir koku olmuyor, tavsiye ederim, özellikle fırında olunca çok da hafif oluyor...
Silçok hafif ,resim de süper,ellerine sağılık canım.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim...
SilBalık salata patlıcanlar daha ne olsun yaa eline sağlık canım hem pratik hem doyurucu hemde vitamin deposu
YanıtlaSilözellikle de patlıcanları denemelisiniz...çok çok teşekkürler...
SilBen sebze il epişen balığı çok seviyorum. Ellerine sağlık. Sevgiler.
YanıtlaSilsebzeler yakışıyor gerçekten ve hafif bir yemek oluyor, güzel günler diliyorum...
Silblogunuzu cok begendim,izlemedeyim banada beklerim :))
YanıtlaSilbeğendiğinize çok sevindim, ben de mutlaka ziyaret edeceğim...çok çok teşekkürler...
SilÇok güzel fotoğraflar bunlar. Nefis...
YanıtlaSilçok teşekkür ederim...
Sil