20 Şubat 2013

FIRINDA SEBZELİ ALABALIK





Çok hafif bir yemek ve lezzetli bir yemek. Yapımı da çok basit.


Ben balık olarak alabalık kullandım, farklı balıklar da olabilir. Kılçıkları temizlenmiş olursa daha iyi oluyor, yerken problem olmuyor. Başka balıklarla da yapılabilir ama alabalık gerçekten lezzetli oldu.


Fırın kabına balıkları yerleştirin ve üstlerine zeytinyağı sürün. En üstüne de evde hangi sebzeler varsa doğrayıp yerleştirin. Patlıcan çok hoş bir lezzete büründü, bunu söylemeliyim. En son olarak da istediğiniz baharatları üstüne serpiştirin. Kekik, nane, karabiber, kişniş, köri, tuz çok az...özellikle kişnişi denemenizi öneririm, çok hoş bir lezzeti var.


Hazırladığınız fırın kabınızı 200 dereceye ısıtılmış fırına yerleştirin ve balığınız pişene kadar bekleyin.


Balık zaten yumuşacık pişiyor, sebzelerde ne çok ne az kıvamda.


Çok hafif bir öğün istiyorsanız deneyebilirsiniz...




AFİYET OLSUN







36 yorum:

  1. Sayfan pek güzelmiş canım..Balık da öyle..ben sebzeli balığı severim ama, çocuklarım sevmediği için pek yapamıyorum..Hiç değilse yesinler diye fırında ya da yağda kızartma yapıyorum daha çok..Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayfamı beğendiğiniz için çok çok teşekkür ederim...

      Sil
  2. elinize sağlık:)sunum çok güzel görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, mutlu günler diliyorum...

      Sil
  3. Ellerine sağlık balık harika görünüyor.Alabalığı sebzeli denememiştim ,güzel bir tarif olmuş sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sebzeler yanına garnitür gibi oluyor...
      çok çok teşekkürler...

      Sil
  4. Balik sever biri olarak denenecekler listesine not edildi,alabaligi firinda sebzelerle hic yememistim eminim cok lezzetli olmustur elinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka deneyin, çok hafif oluyor...
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  5. Balığın bu şekilde pişmiş halini çok severim. Buğulama türünü sevmiyorum.
    Sebzelerle hem çok besleyici, pratik ve çok lezzetli bir tarif.
    Ellerine sağlık canım...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de sevmiyorum buğulamayı :))

      Mutlu günler diliyorum...

      Sil
  6. HİÇ ALABALIK YEMEDİM,AMA SÜPER GÖRÜNÜYOR.ÇçOKTA KOLAYMIŞ,ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  7. Balığın her türlüsüne bayılırım. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok severim ben de balığı, her gün olsa yerim...
      çok teşekkür ederim...

      Sil
  8. sanırım en kokmayan balık alabalık :)
    ellerinize sağlık mis mis :)
    o alabalığı saçda kavurmak lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet hiç kokmadan pişiyor, haklısınız...
      saç da güzel fikirmiş...
      çok teşekkürler...

      Sil
  9. hıım çok güzel görünüyor ellerinize sağlık sizi takibe aldım bende bekliyoum sayfama sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlaka ziyaret edeceğim,tanıştığımıza çok sevindim...

      Sil
  10. Çok şık ve iştah açıcı bir sunum ellerinize sağlık
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ediyorum...
      mutlu günler diliyorum...

      Sil
  11. en sağlıklısı fırında pişirmek,büyük balıkları genelde bende öyle yapıyorum tavada zararlı nede olsa,ama hamside tavada yapınca güzel oluyoryaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hamsi konusunda çok haklısınız, şöyle kılçıkları temizlenmiş, çıtır çıtır...
      mutlu günler diliyorum...

      Sil
  12. eline sağlık canım.
    sen neredesin yandaki bloğu inceledim maşallah sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben Cenevre deyim...çok çok teşekkür ederim...sağlıklı ve mutlu günler diliyorum sizlere...

      Sil
  13. Evde hiç alabalık pişirmeyi denemedim,elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiç bir koku olmuyor, tavsiye ederim, özellikle fırında olunca çok da hafif oluyor...

      Sil
  14. çok hafif ,resim de süper,ellerine sağılık canım.

    YanıtlaSil
  15. Balık salata patlıcanlar daha ne olsun yaa eline sağlık canım hem pratik hem doyurucu hemde vitamin deposu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. özellikle de patlıcanları denemelisiniz...çok çok teşekkürler...

      Sil
  16. Ben sebze il epişen balığı çok seviyorum. Ellerine sağlık. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sebzeler yakışıyor gerçekten ve hafif bir yemek oluyor, güzel günler diliyorum...

      Sil
  17. blogunuzu cok begendim,izlemedeyim banada beklerim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. beğendiğinize çok sevindim, ben de mutlaka ziyaret edeceğim...çok çok teşekkürler...

      Sil
  18. Çok güzel fotoğraflar bunlar. Nefis...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...