10 Ocak 2013

ISPANAKLI BÖREK






Böreğin ıspanaklı olanı bir başka olur sanki, kendine has bir kokusu olur ıspanaktan dolayı, daha yumuşacık olur.


Tarif çok basit; ölçü vermiyorum, hazırlayacağınız kişi sayısına göre yapacağınız börek miktarını belirledikten sonra uygun ölçüleri ayarlamak sizin elinizde.


Bir tavaya zeytinyağını koyduktan sonra soğanları ince ince doğrayıp tavada hafif hafif kavurmaya başlayın, sonra kıymayı ilave edin ve kavurun, ardından da yıkayıp doğradığınız ıspanakları atın ve karıştırarak kavurun. İç malzemeleri kavurduktan sonra yeteri  miktarda tuz ve karabiber ilave edin. Damak zevkinize göre farklı baharatlar da ilave edebilirsiniz. İsterseniz sadece ıspanak ile de yapabilirsiniz.


Yufkaların üstüne sürmek için yufka sayınıza göre ayarladığınız miktarda sıvıyağ ve yoğurdu karıştırarak iyice çırpın.


Yufkaları dörde bölün. Herbir yufkaya önce yoğurtlu sıvıyağ karışımından sürün ve hazırladığınız iç malzemesinden yeteri kadar yufkanın üzerine yayın. Sonra gül şeklinde sarın ve tepsiye dizin. 1 yumurtayı iyice çırpın ve böreklerin üstüne sürün. En son olarak da susam ilave edin ve 190 dereceye ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.




AFİYET OLSUN



7 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, iştah açıcı duruyor ve kıyma ile ıspanağı birlikte kullanmamıştım hiç denemek isterim.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. oooo ıspanaklı böreği çok severim :))
    şimdi olsada yesek dedim :))
    canım ellerine sağlık.........

    YanıtlaSil
  3. Kışın en güzel böreği,ellerine sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
  4. Cok guzel olmus. Bayilirim. Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  5. bayılırım ıspanaklı gül böreğe,eline sağlık.

    YanıtlaSil
  6. Böreğin en güzeli hali ve çok severim..
    Ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  7. bence de ıspanaklı börek bir başka olur,eline sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...