24 Nisan 2012

PIRASALI SALATA



Sebzeleri çiğ yer misiniz ya da hiç denediniz mi bilmem ama ben sebzeleri çiğ yemeye bayılırım, sanki onların yararlarından daha çok faydalanıyormuşum gibi gelir bana...

Pırasayı hiç denediniz mi salatalarda çiğ olarak, hatta brokoliyi...

Pırasayı, brokoliyi ufak ufak doğrayın, lahananın göbek kısmını da ilave edin, tabii bolca maydanoz, dere otu ve nane doğramayı da ihmal etmeyin. Sonra bir miktar buğday haşlayın ya da haşlanmış buğdayınız varsa hemen ilave edin. Tuzunu attıktan sonra balsamik sirke, hardal, limon suyu ve zeytinyağından oluşmuş sos karışımını üstüne dökün ve salatanızı sebzelere zarar vermeden dikkatlice karıştırın. Sadece zeytinyağı ve limon karışımını da kullanabilirsiniz sos olarak, damak tadınıza bağlı.

Pırasayı bütün salatalarınıza doğramanızı tavsiye edebilirim, soğan gibi...





AFİYET OLSUN



1 yorum:

  1. çiğ sebze ancak bu şekilde yenilebilir bence. denemek istiyorum. teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...