Çikolatayı çok ama çok sevenlere... Damakta çok hoş bir tat bırakıyor, deneyin, yapımı da çok kolay.
MALZEMELER
160 g bitter çikolata
110 g tereyağ
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
3 tane yumurta
¾ su bardağı un
Çikolata ve yağ ölçüleri gözünüzü korkutmasın, miktarlarını ayarlamak zor değil çünkü ambalajlarının üstünde yazan ölçülere göre ayarlama yapabilirsiniz. Yağı kısık ateşte yavaş yavaş eritirken içine çikolatayı küçük parçalara ayırarak katın ve ikisini birlikte eritin. Başka bir kapta şeker, kakao ve unu karıştırıp üstüne çikolata ve yağ karışımını ilave edip bir çırpma teli ile çırpın. Bu kek için mikser kullanmamak gerekiyor. Sonra yumurtaları ilave edin ama teker teker, her birini iyice çırptıktan sonra diğerini ilave edin. Böylece şekerin eridiğine emin olana kadar çırpın ve çok büyük olmayan bir kalıba dökün ( 30x20 lik bir kalıp olabilir ). Bu arada kabartma tozunu kullanmıyoruz, malzeme listesinde görmeyince unutulmuş zannetmeyin. Aynı şekilde vanilya da yok, çikolatanın tadını daha iyi almak için. 180 dereceye ısıtılmış fırında 25 dakika pişirin. Bu süre yeterli geliyor. Fırından çıkarın, üstü çatlak çatlak olmalı ve içi de biraz ıslak olmalı. Pişmemiş gibi gelebilir ama böyle olması gerekiyor. Dilimlere ayırıp çikolatanın tadını çıkarabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder