25 Eylül 2011

YUMUŞAK KURABİYE





MALZEMELER


2 tane yumurta ( 1 tanesinin beyazı üstüne sürmek için )
250 g margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2,5 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakalın kabuğunun rendesi
Yeteri miktarda un

Bütün malzemeleri karıştırıyorsunuz ama unu ilave ederken azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlıyorsunuz. Bunun için de un miktarı yeterince oluyor. Yeterince un demek biraz tuhaf oluyor ama gerçekten de yumuşak bir hamur olana kadar un ilavesi  yapmak gerekiyor ki bu da yağa göre, yumurtaların büyüklüğüne göre, yoğurdun sulu olmasına göre değişebiliyor. Eğer unu biraz fazla olursa hamur sert olduğu için kurabiyeler biraz sert olabiliyor. Pişirirken de çok fazla kızartmadan fırından çıkarırsanız yumuşak bir kurabiye elde edebilirsiniz. Tabii damak zevkinize göre değişebilir, kıtır kıtır sevenler, çok kızarmış isteyenler olabilir, yani her zaman ki gibi tamamen sizin zevkinize kalmış...Sonra hamurdan yuvarlak şekiller yapıp üstüne ayırdığınız yumurta akını sürüyorsunuz. Sonra da evde ne varsa; file badem, yeşil fıstık, fındık hatta toz şeker bile olabilir, üstüne sürüyorsunuz ve 180-200 derecelik fırında pişiriyorsunuz. 



Bu tarifi beni etkinliğe davet eden  http://yesilmutfaktantarifler.blogspot.com  a gönderiyorum.


AFİYET OLSUN






2 yorum:

  1. HAYATMUTFAKTA_kininyaninda_GUZEL29 Eylül 2011 13:35

    Yas 44 olunca, yas gununde yaspasta yerine iste boyle "yumusak kurabiye" ufletiyorlar insana :-(

    Neyse, kurabiyeler guzeldi gercekten ;-)

    YanıtlaSil
  2. arkadaşım tarifini aldım ve etkinlik için yayınladım. katılımın için çok teşekkürler.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...