250 g tereyağ
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2,5 çay bardağı şeker
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 portakalın kabuğunun rendesi
3- 3,5 su bardağı un
Bütün malzemeleri karıştırıyorsunuz ama unu ilave ederken azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur hazırlıyorsunuz. Bunun için de un miktarı yeterince oluyor. Yeterince un demek biraz tuhaf oluyor ama gerçekten de yumuşak bir hamur olana kadar un ilavesi yapmak gerekiyor ki bu da yağa göre, yumurtaların büyüklüğüne göre, yoğurdun sulu olmasına göre değişebiliyor. Eğer unu biraz fazla olursa hamur sert olduğu için kurabiyeler biraz sert olabiliyor.
Sonra
hamurdan yuvarlak şekiller yapıp üstüne ayırdığınız yumurta akını
sürüyorsunuz. Sonra da evde ne varsa; file badem, yeşil fıstık, fındık
hatta toz şeker bile olabilir, üstüne sürüyorsunuz ve 180 dereceye ısıttığınız fırında pişiriyorsunuz.
Pişirirken çok fazla kızartmadan fırından çıkarırsanız yumuşak bir kurabiye elde edebilirsiniz. Tabii damak zevkinize göre değişebilir, kıtır kıtır sevenler, çok kızarmış isteyenler olabilir, yani her zaman ki gibi tamamen sizin zevkinize kalmış...
AFİYET OLSUN
Yas 44 olunca, yas gununde yaspasta yerine iste boyle "yumusak kurabiye" ufletiyorlar insana :-(
YanıtlaSilNeyse, kurabiyeler guzeldi gercekten ;-)
arkadaşım tarifini aldım ve etkinlik için yayınladım. katılımın için çok teşekkürler.
YanıtlaSil