Minik minik, bir
lokmada yeniyor, mis gibi tarçın kokuyor...
Belki de kış
mevsiminin soğuk günlerine daha çok yakışıyor tarçın ama hafif hafif esen yaz
akşamlarında yudumlanan çayların yanına da eşlik edebilir...
MALZEMELER
125 g tereyağ
½ çay bardağı
sıvı yağ
½ çay bardağı
pudra şekeri
½ çay bardağı
nişasta
1 paket vanilya
2,5 su
bardağından 1 parmak eksik un
Un hariç bütün
malzemeleri karıştırın ve unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur
hazırlayın.
Hamurdan ufak
parçalar alarak minik toplar yapın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye
yerleştirin. !80 dereceye ısınmış fırında 30 dakika pişirin.
Ve
3 yemek kaşığı
pudra şekeri
1 yemek kaşığı
tarçın
Derin bir kapta
pudra şekerini ve tarçını karıştırın, fırından çıkan kurabiyelerin etrafını bu
karışıma bulayın. Bu işlemi yavaş yavaş yapın çünkü kurabiyeler dağılabilir.
Hazırladığınız
kurabiyeleri kapalı bir kapta uzun süre koruyabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder