Biraz
değişiklik yapmak isterseniz, renklendirmek isterseniz farklı soslar
deneyebilirsiniz süslü tatlılarınızın üstüne...
Aslında
bir çok meyveden sos yapabiliriz. En çok alıştığımız çilek sos... Limon sos da
yapılıyor, daha çok cheesecake için. Bu sefer çarkı felek meyvesini ( passion )
denedim sos için, aroması güzel meyvelerden ve sos yapmaya da uygun... Limon Sos için;
2 tane yumurta
2 tane limonun suyu
2 tane limonun kabuğunun rendesi ( ince ince )
1 yemek kaşığı nişasta
½ su bardağı şeker
Tereyağ hariç bütün malzemeleri ufak bir tencereye koyun ve iyice karışana kadar bir çırpıcı ile karıştırın. Bütün malzemeler karıştıktan sonra tencereyi ocağa alın ve kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Kaynayınca ocaktan alın, ara ara karıştırarak soğutun.
Meyve sosları için;
1 su bardağı su
½ su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı
püre haline getirilmiş meyve ( çilek, frambuaz, çarkı felek, yaban mersini... ) Malzemenin
hepsini derin bir tencerede iyice karıştırın ve kaynayana kadar pişirin ve
ocaktan alın.
Muhallebi için;
MALZEMELER Muhallebi için;
1 yemek kaşığı tereyağ
8 yemek kaşığı un
8 yemek kaşığı şeker
4 su bardağı süt
½ çay bardağı krema
Tereyağ
ve unu hafif pembeleşene kadar kavurun. Ocaktan alın ve şekeri ilave ederek
karıştırın. Sütü de ilave edin ve çırpmaya devam ederek kaynayana kadar
pişirin. Çırparak pişirirseniz topaklanma olmuyor. Eğer topaklanma olursa
hazırladığınız muhallebiyi hemen bir süzgeçten geçirin...
2-3
dakika orta ateşte kaynattığınız muhallebiyi ocaktan alın ve kremayı ilave
ederek çırpmaya devam edin. İyice karıştıktan sonra tatlınızı istediğiniz
servis tabaklarına paylaştırın...
Sütlü
tatlınız soğuduktan sonra istediğiniz sos ile servis yapabilirsiniz...
AFİYET
OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder