AYVALI KEREVİZ





Bir meyve ve bir sebze ile yapılabilen lezzetli bir zeytinyağlı.

Kereviz sevmeyenler için denenebilir...

Ben en çok ayvanın tadındaki değişmeyi seviyorum, çok güzel bir aromayla farklı bir lezzete bürünüyor. Kerevizin kendine has kokusu da birleşince güzel bir yemek ortaya çıkıyor.

Kereviz ve ayvayı soyup istediğiniz gibi dilimledikten sonra kararmamaları için limonlu su içinde biraz bekletin.

Tencereye zeytinyağını, halka halka doğradığınız soğanları ve etli kırmızı biberi ilave edin, çok az kavurun. Domatesleri de küp küp doğrayın ve onları da karıştırın.

Kereviz ve ayvanın suyunu süzerek tencereye ekleyin. Tuz, karabiber ve istediğiniz diğer baharatlarla birlikte üstünü geçmeyecek kadar su ilave ederek tencerenin ağzını kapatın ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.



Servis yaparken limon sıkabilirsiniz. Ve hatta üstüne biraz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.

Malzeme miktarlarını kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Soğanı ve biberi seviyorsanız biraz daha fazla ilave edebilirsiniz.



AFİYET OLSUN







Yorumlar