Yapımı biraz zor
ve uzun gibi gelebilir ama çok basit bir yemek...
Malzeme
miktarlarını yazmadan da tarif verilebilir çünkü kişi sayısına göre rahatlıkla
hazırlayabilir ve içindeki malzeme miktarlarını isteğinize göre
azaltıp çoğaltabilirsiniz. Patatesi seviyorsanız daha fazla patates ya da daha
fazla patlıcan ya da daha az kıyma gibi...
Kuru soğan,
sarımsak, yeşil biber ve kabuklarını soyarak doğradığınız domatesleri bir
tavada az yağda kavurun. Kıymayı da ilave ederek biraz daha kavurun. Biber salçası, tuz, karabiber, kekik ve nane
ilave edin.
Patlıcanları ve
patatesleri iri iri doğrayın ve kızartın. Bol yağda kızartırsanız daha az yağ
çekiyorlar.
Kızarttığınız
patlıcan ve patatesleri bir fırın kabına alın. Üstüne kavurduğunuz kıymalı
karışımı eşit bir şekilde dökün. Ve en üstüne de kaşar peyniri serperek 180
dereceye ısıtılmış fırında kaşarlar hafif kızarana kadar pişirin.
Ve sıcak sıcak
servis yapın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder