04 Mayıs 2016

FIRINDA PATLICANLI PATATES




Yapımı biraz zor ve uzun gibi gelebilir ama çok basit bir yemek...


Malzeme miktarlarını yazmadan da tarif verilebilir çünkü kişi sayısına göre rahatlıkla hazırlayabilir ve içindeki malzeme miktarlarını isteğinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Patatesi seviyorsanız daha fazla patates ya da daha fazla patlıcan ya da daha az kıyma gibi...


Kuru soğan, sarımsak, yeşil biber ve kabuklarını soyarak doğradığınız domatesleri bir tavada az yağda kavurun. Biraz biber salçası, tuz, karabiber, kekik ve nane ilave edin.


Patlıcanları ve patatesleri iri iri doğrayın ve kızartın. Bol yağda kızartırsanız daha az yağ çekiyorlar. 


Kızarttığınız patlıcan ve patatesleri bir fırın kabına alın. Üstüne kavurduğunuz kıymalı karışımı eşit bir şekilde dökün. Ve en üstüne de kaşar peyniri serperek 180 dereceye ısıtılmış fırında kaşarlar hafif kızarana kadar pişirin.


Ve sıcak sıcak servis yapın...




AFİYET OLSUN








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...