03 Aralık 2012

TON BALIKLI VE NAR EKŞİLİ SALATA






Salata olsun da farketmez. Mutlaka olmalı sofrada, rekli renkli masaları süslemeli. Salata olmayınca masa tamam değilmiş gibi gelir bana. Her zaman da salata olmuyor tabii sofralarda, bazen salata yapacak ne vakit bulabiliyorum ne de canım istiyor yapmayı, insanın üstünde bir garip isteksizlik olur ya öyle işte. Böyle durumlarda sofrada salata olmazsa çok canım sıkılır yapamadım diye. Salata bazen tek bir öğün gibidir benim için zevkle yiyebileceğim, bazen de sağlık için vitamin kaynağı. Salataların içine her şey katılabilir, kendimize özel salatalar yapabiliriz. İşte onlardan bir tanesi;

Ton balığı, haşlanmış mısır, iceberg marul, rendelenmiş havuç.

Bütün bu malzemeler derin bir salata kabında bir araya getirilir ve sos hazırlanır. Sos için zeytinyağ, nar ekşisi ve tuz iyice karıştırılır, salataya ilave edilir. Nar ekşisinin aroması ve lezzeti bir başka...



AFİYET OLSUN



4 yorum:

  1. salatanın her hali makbulümdür,ton balıklı da ayrı güzel olur,eline sağlık..

    YanıtlaSil
  2. bu salatayı her öğünde yiyebilirim...
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. Ton balıklı salataya bayılırım. Tarifte de yazdığın gibi nar ekşisi olmadan olmuyor.
    Ellerine sağlık.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...