Meyveli, hem
tatlı hem ekşi, kıtır hamurlu, pişirmesi kolay, yemesi zevkli bir tatlı... İster
büyük kalıpta ister porsiyonluk kalıplarda yapabilirsiniz, ben şimdilik büyük
kalıp kullandım.
MALZEMELER
Hamur kısmı için;
125 gram tereyağ
1+1/4 su bardağı
un
½ su bardağı
şeker
1 çay bardağı
esmer şeker
1 tutam tuz
Meyveli kısmı
için;
4 tane elma (
ufak doğranmış )
1 yemek kaşığı un
½ limon suyu
½ çay kaşığı
tarçın
½ çay bardağı
şeker
1 paket vanilya
Önce hamur
kısmını yaparak işe başlayalım. Bütün malzemeleri karıştıralım. Tereyağ soğuk
olursa daha iyi oluyor. Hamur birbirine yapışmayan dağılan bir hamur oluyor.
Kum taneleri gibi. İyice karıştırdıktan sonra buzdolabında bekleyebilir, hatta
bir kaç gün bile bekleyebilir, bu nedenle de tatlıyı yapmak kolay oluyor.
Hamuru biraz fazla yaparak bir kısmını dolaba ayırabilirsiniz ve canınız tatlı
istediğinde evde olan herhangi bir meyve ya da meyve karışımı ile bu tatlıyı
kolaylıkla yapabilirsiniz.
Sonra meyveli
kısım için malzemeleri karıştırın ve kalıbınıza dökün. Üstüne de hazırladığınız
hamur karışımını taneli olacak şekilde yayın. 190° lik fırında üstü
pembeleşinceye kadar pişirin. Ilık ılık da yiyebilirsiniz soğuk da, nasıl
isterseniz...
AFİYET OLSUN
Çok güzel oluyor:)
YanıtlaSilÇok lezzetli olur..Elma mevsimi açıldı,artık sık sık yaparız..ellerinize sağlık..
YanıtlaSilemeğinize sağlık. tarifleriniz harika.
YanıtlaSildemir döküm tencere ödüllü yemek yarışmamıza katılır mısınız. bekliyoruz
mmmm nefis nefis :)ellerine sağlık...
YanıtlaSilGaliba yapimida zor olmayan lezzetli bir tatliya benziyor..elinize saglik
YanıtlaSil