MÜRDÜM ERİĞİ REÇELİ



Rengini çok severim mürdüm eriğinin, tadı da bir ayrı, ekşi  tatlı arası hafif buruk ama yemesi zevkli. Küçüklüğümü hatırlarım her mürdüm eriği gördüğümde, köyümüzde bolca olurdu, eğer zamanıysa  tatile gittiğimizde bolca yerdik.
Şimdi tam zamanı, ben de reçelini yaptım, tarif yine aynı... 
MALZEMELER
1 kg mürdüm eriği
1 kg şeker ( ben 500 g olarak kullanıyorum )
½ limon suyu
Erikleri önce üstünü örtecek şekilde şekerle bir gece bekletiyorsunuz, sonra ocakta yarım saat kaynatıp limon suyunu ilave ediyorsunuz, beş dakika sonra ocaktan alıyorsunuz, bu arada oluşan köpükleri de toplayıp atmakta yarar var. İlk kaynamadan sonra kısık ateşte devam edebilirsiniz kaynatmaya...



AFİYET OLSUN 


Yorumlar

  1. ellerine sağlık canım.afiyet bal olsun.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. ooo görüntü muhteşem...
    eminim tadı da harikadır...
    ellerinizi sağlık...

    YanıtlaSil
  3. tadi da rengi gibi guzeldir eminim.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Çok nefis görünüyor.Rengi muhteşem.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. kim sevmezki mürdüm eriğini,bir papaz eriği birde mürdüm gerisi olsada olur olmasada:)şaka tabi..
    rengi kıvamı harika görünüyor ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba, blog unuzu çok beğendim ve hemen takipçiniz oldum. Sizi de kendi blog umda takipçi olmaya beklerim :)



    http://momsblognote.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  7. Sizin recel benimkinden daha guzel gozukuyor :)))) Ellerinize saglik dihyorum..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder