15 Haziran 2012

BEŞAMEL SOSLU SOMON VE ISPANAK SOTE





Balıklardan somon olunca yanına herşey yakışıyor. Farklı bir çok sosla yenebiliyor...

Sade hali zaten lezzetli, bir de sos ilave edince çok hoş bir lezzet çıkıyor ortaya.

Bu sefer beşamel soslu bir tarif;

MALZEMELER

2 yemek kaşığı sıvıyağ

3 yemek kaşığı un

2 su bardağı süt

200 ml krema

Tuz, karabiber, köri, zencefil

Sıvıyağ ile unu şöyle bir kavurup sütü ilave ediyoruz. Bu işlemleri yaparken sürekli çırpma teli ile çırpıyoruz ki pürüzsüz bir sos olsun. Kaynamaya ve kıvam bulmaya başlayınca ocaktan alıyoruz ve kremasını ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz, sonra baharatlarını da ilave edip özleşene kadar çırpıyoruz. Beşamel sosumuz hazırlanmış oldu. Bu ölçü fazla gelebilir, bu nedenle bu miktarların yarısını kullanabilirsiniz, ayarlaması size kalmış. Kıvamı çok koyu olursa yavaş yavaş sütle çırparak ayarlayabilirsiniz. Arzu ederseniz içine başka baharatlar da ilave edebilirsiniz. Ben dereotu da doğruyorum bazen, fena olmuyor.

Bu sosu tavada kısık ateşte pişirdiğiniz somonların üstüne arzu ettiğiniz miktarda dökerek servis yapabilirsiniz. Yanına da zeytinyağda bol soğan ile sotelediğiniz ıspanakları ilave ederek farklı bir ikili oluşturabilirsiniz...

AFİYET OLSUN



5 yorum:

  1. beşamlle somonu hiç denememiştim,denemek lazım ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  2. MMMM MİSLER GİBİ OLMUŞ CANIM..
    ELLERİNE SAĞLIK..

    YanıtlaSil
  3. Somonu bizde,özellikle tamda senin yaptigin gibi cok seviyoruz! Ellerine saglik ;)

    YanıtlaSil
  4. Bu şekilde hiç denememiştim nefis olmuş ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...