Tam
mevsimindeyiz. Bol bol tüketmeli, yiyebildiğimiz kadar yemeli bu karaciğer
dostu sebzeyi. Sizi bilmem ama ben çok severim. 40 gün, her gün 1 enginar
yersek eğer hem karaciğerimizin hem de kanımızın temizlendiği söyleniyor. Kaynatıp
suyunu içmek bile faydalıymış, yemesini sevmeyenler için bir alternatif
olabilir. Bu söylenenleri dikkate almak lazım...
Enginar
temizlemesi zor olan bir sebze, bu nedenle caydırıcı olabilir ama artık
pazarlarda ayıklanarak satılıyor olması işimizi kolaylaştırıyor. Bebek enginarların temizlenmesi daha kolay, dış
kabuklarını aldıktan sonra rahatlıkla yemeklerde kullanabilirsiniz. Derin
dondurucular sayesinde her zaman yemek de mümkün artık bu yararlı sebzeyi. Ben kışın da yapıyorum bu sayede.
Pilavın yapımı
basit, burada minik enginarları kullandım, normal enginarı dörde bölüp öyle de
kullanabilirsiniz.
Bol soğan ve sarımsağı biraz zeytinyağı ile tencerede çok az kavurduktan sonra dolmalık
fıstıkları da ilave edin ve biraz daha kavurun ama renkleri dönmesin yani biraz
yumuşasın, yağı yakmamaya dikkat edin. Bu miktarlar size bağlı olduğu için
gereken miktarda pirinci, enginarları ve tuzunu ilave ettikten sonra şöyle bir
karştırıp üstünü geçecek kadar su ile kısık ateşte pişirmeye bırakın. Enginarları
biraz fazla koyduğumu söylemeliyim, daha çok yiyebilmek için. Pilav pişene
kadar siz de taze soğanın yeşil yapraklarını ve dere otunu doğrayın. Taze soğan
ve dere otu da çok olursa lezzetli oluyor. Pilav pişince ocağı kapatın ve
doğradığınız yeşillikleri de ilave ederek demlenmeye bırakın.
Bu pilavı hiç bir
yemeğin yanına tamamlayıcı olarak yapmamanızı öneririm, tek başına gayet doyurucu...
AFİYET OLSUN
Tam bir bahar pilavı... 2 gün önce bu tarifi Gülben Ergen'in programında Sedef İybar'ın yaptığını görmüştüm. Ama oradaki tarifte taze soğan kavrularak konmuştu. Sanırım siz kuru soğanı kavurdunuz. Taze soğanı sonradan eklediniz. Ellerinize sağlık!
YanıtlaSilevet, taze soğan ve dere otu böylelikle aromasını kaybetmemiş oluyor...
Silellerine sağlık canım
YanıtlaSil:))
Canım nefis olmuş, ben de dün yaptım enginarlı pilav.Enginarın her yemeği güzel oluyor gerçekten.Ellerine sağlık.Sevgiler:)
YanıtlaSilharika bir pilav olmuş canım eline sağlık...:)
YanıtlaSilCok lezzetli, doyurucu bir pilav! :)
YanıtlaSilEllerine saglik!
Enginar mevsimini iyi değerlendirmek gerek. Pilavı da çok güzel oluyor. Biz de sıkça yaparız.
YanıtlaSilEllerinize sağlık,