16 Şubat 2012

KESTANELİ PİLAV VE ET SOTE





Evet yine basit bir tarif, çok malzeme yok, hatta miktar bile yok. Kaç kişilik yapmak istiyorsanız gözünüzün kararını kullanarak yapabileceğiniz bir yemek. Önce hemen kuşbaşı almış olduğunuz etleri biraz daha ufak hale getirmek için ikiye kesin yani istediğiniz büyüklüğe getirin. Sonra tencereye sıvıyağ ilave edin tabii her zaman ki gibi çok fazla değil. Sonra ince ince doğradığınız soğanları  ve kuşbaşı etleri tencereye atın ve karıştırarak şöyle bir renklerinin dönmesini sağlayın. Soğanın bol olması daha lezzetli yapıyor. Sonra salça, tuz, kekik, kimyon gibi baharatlarını atıp su ilave edin ve tencerenin ağzını kapatın, etler pişinceye kadar pişirin. Eğer suyu azalırsa yine su ilave edebilirsiniz. Düdüklü tencere kullanıyorsanız işiniz daha kolay oluyor tabii.

Etler pişerken siz de kestaneleri hafifce haşladıktan sonra soyun. Bu işlem biraz can sıkıcı oluyor itiraf etmeliyim. Ama ben artık kolayını buldum. Marketlerin dondurulmuş gıda bölümlerinde kestane de var. Bulabilirseniz tavsiye ederim, çok kullanışlı oluyor. Ben dondurulmuş olarak alıyorum. Sonra bu kestaneleri sıvıyağ ve tereyağ koyduğunuz tencereye atın ve hafifce kavurduktan sonra yıkayıp ıslattığınız pirinçleri de ilave ederek biraz daha kavurun. Üstünü bir parmak geçecek kadar su ilave edin, tuzunu da unutmayın ve kısık ateşte pişirin. Kestane miktarı sizin isteğinize kalmış, eğer kestane seven biri iseniz ve pilav yerken ağzınıza daha fazla kestane gelmesini isterseniz çok miktarda kestane ilave etmenizi öneririm, çünkü güzel oluyor. Ama resimde kestaneler pek fazla görünmemiş, onu da yeni farkettim, demek ki resim çekerken bu konulara da dikkat etmek gerekiyormuş, bunu da öğrenmiş oldum.

Pişen pilavınıza şekil vermek için kek kalıbı kullanabilirsiniz, orta da kalan boşluk kısma da pişen etlerinizi koyarak basit bir süsleme yapabilirsiniz. Farklı şekiller de denemek mümkün, yaratıcılığınıza kalmış.

En üstüne de fıstıkları kavurup süslemek ve lezzet vermek amacı ile kullanabilirsiniz. Ben fıstık kullandım, siz badem de deneyebilirsiniz...



AFİYET OLSUN



20 yorum:

  1. ellerine sağlık nefis görünüyor..

    YanıtlaSil
  2. Harika:) ellerine sağlık. Çok sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
  3. çoook güzeeel. hemen deneyeceğim.

    YanıtlaSil
  4. süperr görünüyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Et,kestane,pilav 3 lüsü bir araya gelir de güzel olmaz mı?
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Teşekkür ederim Sevalce Lezzetler...

    YanıtlaSil
  7. bütün sevdiğim lezzetler bir arada ellerine sağlık:)
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Aylin, seni tanıdığıma sevindim...

      Sil
  8. TANIŞTIĞIMA MEMNUN OLDUM
    :))))
    MMMM MİS CANIM
    ELLERİNE SAĞLIK
    :)
    BANA DA BEKLERİM.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tanıştığıma sevindim Bir Kase Lezzet, hoşgeldin...

      Sil
  9. kestanenin olduğu herşeyi çok severim.hele ki pilavda bayılırım.enfess görünüyor....

    YanıtlaSil
  10. Kestaneyi severim ama pilavda hic denemedim.Acikcasi ugrasmak istemedim, :) acaba yakisirmi diye de düsünüyorum. Resimde nefis görünüyor,ellerinize saglik ;)

    YanıtlaSil
  11. Bence uğraşmalısınız, değişik bir lezzet...
    Tanıştığımıza çok sevindim...

    YanıtlaSil
  12. çok güzel bir fikir kestaneyide severim :))
    ellerine sağlık harika görünüyor

    YanıtlaSil
  13. Teşekkür ederim sarımutfak-hande...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...