14 Aralık 2011

ÇİN LAHANASINDAN SARMA



Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı...Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım...

MALZEMELER

Soğan

Pirinç

Havuç ( rendelenmiş )

Dolmalık fıstık, kuş üzümü

Maydanoz, dere otu

Tuz, karabiber, tarçın, kesme şeker

Zeytinyağı


Malzemeler için miktar vermedim çünkü yapacağınız miktara göre ayarlamak sizin elinizde. Ama soğanını bol tutarsanız daha lezzetli olacaktır. Soğanları ince ince doğradıktan sonra ayıklayıp yıkadığınız pirinci ilave edin, zeytinyağı ile birlikte hafifce kavurduktan sonra içine diğer malzemeleri katın ve çok az bir su ilavesi ile kısık ateşte hafifce pişirin. Baharatların miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Havuç ilavesi sizi şaşırtabilir ama deneyin...Sonra da haşladığınız lahana yapraklarını hazırladığınız bu iç malzemesi  ile doldurarak sarın ve tencereye dizdikten sonra az bir zeytinyağı, bir kesme şeker ve yeterli miktarda su ilavesi ile kısık ateşte pişirin. Servis tabağına aldıktan sonra eğer ekşili seviyorsanız üstüne limon sıkabilirsiniz. 
Ben tuzu çok az kullanırım, neredeyse  yok denecek kadar, gereği olmadığına inananlardanım. Ama en azından misafir için yaptığım yemeklere tuz konusunda dikkat etmem gerekir sanırım, çünkü bu sarmalara da o kadar az tuz atmışım ki... neyse sonuçta zararlı bir şey yapmadım ama biraz daha tuz ile daha güzel bir lezzet olurdu en azından misafirlerim için...



AFİYET OLSUN 



5 yorum:

  1. Çok severim nasılda güzel görünüyor.
    Bol yoğurtlu nefiss olur.
    Ellerine sağlık canım
    Takibindeyim.

    YanıtlaSil
  2. Meyrin'daki tarlada bizim lahanalardan var artık. Adam Balkan lahanası diye satıyor. Biz geçenlerde gidip bir çuval aldık. Gazetelere sarıp çuvalda, balkonda saklayacağız.
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım..çok severim lahana sarmasını..sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ben bu lahanayı hiç görmemişim canım.ama çok kolay olmalı sarması.ellerine sağlık.nefis görünüyor canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Mehabalar,
    En sevdiğim yemeklerin başında dolmalar gelir.Her türlüsünü severim,ama lahananın yeri de ayrıdır.Farklı bir lahana,tabaktakiler nefis görünümleriyle ye beni diye bağırıyorlar adeta.
    Ellerine emeklerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...