Rengini en çok sevdiklerimden.
Pazardan alıp hemen ayıklamak ve pişirmek çok hoşuma gider.
Öyle çok uğraşmaya gerek yok, sadece domates ve soğan biraz da salça... Barbunyanın kendi lezzeti orataya çıksın ve illa ki zeytinyağ...
Bazen asıl lezzetin ortaya çıkması için az malzeme kullanmak iyi oluyor...
Soğanları ince ince doğrayın, domatesleri de küp küp, bir tencereye koyduğunuz zeytinyağında biraz kavurun, salçasını ilave edin ve kabuklarından ayıkladığınız taze barbunyaları da... Tuzunu da ekledikten sonra üstünü biraz geçecek kadar su ekleyin, tencerenin kapağını kapatın ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte yavaş yavaş pişirin.
İsterseniz ufak doğranmış yeşil biber, havuç ve patates de ilave edebilirsiniz.
Barbunyalar yumuşayınca ocaktan alın, biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder