Genelde balkabakları, kestane kabaklarıyla tatlı yapılır kış günlerinde, bol cevizle ne güzel olur... Hele bir de kabak lezzetliyse daha bir güzel tatlanır...
Yemeklerde çok kullandığımız sakız kabağı ya da girit kabağı gibi bir çok çeşidi var aslında kabağın. Farklı tarifleri rahatlıkla uygulayabileceğimiz bir çok çeşit...
Bu dolma tarifini son zamanlarda çok gördüğüm için denedim, sevdik biz, yemesi zevkli, yapılışı kolay ve besleyici bir fırın yemeği... Sonbahar lezzeti...
İlk önce kabağı yıkayın ve ikiye kesin. Çekirdekli kısmını bir kaşık yardımı ile temizleyin ve yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisinde 200 dereceye ısınmış fırında orta yumuşaklığa gelene kadar pişirin. Çatalla kontrol edebilirsiniz, yaklaşık yarım saatte pişirdim.
Kabuğu ile pişirmeye çekinmeyin...
İç malzemesini istediğiniz sebzelerle ve hatta evde kalan sebzelerle hazırlayabilirsiniz.
Bir tavaya zeytinyağını koyun, ince doğranmış bir soğan, ince doğranmış bir kırmızı ve bir yeşil biber, ufak ufak doğranmış küçük bir kereviz, ufak doğranmış patlıcan, küp küp doğranmış domates...
Bu malzemeler orta sertlikte pişene kadar kavurun. Ben bu malzemelerin yarısına ufak ufak doğradığım tavuk göğüs etlerini de ekledim ve biraz daha kavurdum. Kabağın yarısı sebzeli diğer yarısı tavuklu oldu.
Bu hazırladığım iç malzemesine yeteri kadar tuz, karabiber, kekik ekledim, tavuklu karışıma biraz da köri ilave ettim ve kabakların çukur yerlerini bu karışımla doldurdum. Kavurduğum sebzeleri diğer yarım kabağın her tarafına yaydım.
Üstlerine rendelenmiş kaşar ve dolmalık fıstık koyduktan sonra 200 dereceye ısınmış fırında üstü kızarana kadar pişirdim.
Eğer seviyorsanız mantar da ilave edebilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder