Hoşuma giden lezzetleri yapmak isteyip de uzun süre yapamadığım olur. Bazen malzemeleri bulamam, bazen yapımı zordur diye düşünürüm ve böylece zaman geçer... Günün birinde denemeye karar veririm ve bunca zaman denemediğim için kendime kızarım. Deniz börülcesi için de aynı olayı yaşadım. Temizlemesi ve pişirmesi zor bir sebze diye düşündüm, sırf bu yüzden pazarda görüp de almadığım zamanlar oldu...
Sonunda bu sene denedim ve bir daha yaptım ve bir daha...
Ayıklamasının çok da zor olmadığını ve kolayca haşlandığını görmek hoşuma gitti.
Deniz börülcelerini yıkadıktan sonra derin bir tencerede üstünü geçecek kadar su koyarak haşlayın. 10 dakika yeterli oluyor. Kontrol edebilirsiniz haşlanırken, yumuşamaya başlayınca ocaktan alın ve suyun içinden çıkararak biraz soğumalarını bekleyin. Bir dal deniz börülcesini elinize alın, köküne yakın kısımdan baş parmağınız ve işaret parmağınız ile tutatarak yavaşça aşağı doğru çekin. Böylece üstündeki etli kısım sert kılçığından kolayca ayrılacak. Bu şekilde hepsini temizleyin.
Zeytinyağ, limon suyu ve rendelenmiş sarımsağı bir kapta karıştırın ve ayıkladığınız deniz börülcelerinin üstüne dökerek karıştırın. Salatanız hazır...
Sarımsak, limon ve zeytinyağ miktarını damak lezzetinize göre ayarlayabilirsiniz ama tuz atmayın çünkü deniz börülceleri doğal olarak tuzlu...
Şimdi bir yerlerde deniz börülcesi bulsam da yapsam diye bekliyorum...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder