Ana içeriğe atla

TERBİYELİ TAVUK ÇORBA


İçimizi ısıttığı gibi bir tas içerek karnımızı da doyuran bir çorba...
Yaz günlerinde çorba içmek istemeyenler olabilir ama bence sıcak günlerde içilen çorbalar da güneş yorgunluğuna iyi geliyor, özellikle akşam yemeklerinde. 
MALZEMELER 
2 tane haşlanmış ve ufak parçalara ayrılmış tavuk göğüs eti
4 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı sıvı yağ 
4 su bardağı su 
Tuz, karabiber 
Terbiye için; 
1 yumurta sarısı 
1 tatlı kaşığı limon suyu 
Unu sıvı yağda yakmadan hafifce kavurun. Suyu ilave edin, kaynayana kadar karıştırın ve tavukları da ilave ederek orta ateşte kaynatmaya devam edin. Koyulaşınca yeteri miktarda tuz ve karabiberi ekleyin karıştırın. 
Çukur bir kapta yumurta sarısı ve limon suyunu iyice çırpın ve kaynayan çorbaya ekleyin.
Bir kaç dakika daha kaynadıktan sonra çorbanızı ocaktan alın. 
Sade olarak sıcak sıcak servis yapabilirsiniz bu çorbayı... Kuru nane ve kırmızı biberle...
Eğer çorbanızın lezzetini arttırmak isterseniz 1 yemek kaşığı sıvı yağda 1 yemek kaşığı kuru naneyi yakmadan hafif kavurun ve servis yaparken kaselere paylaştırın. Daha da lezzetli olsun derseniz tereyağ kullanmak en güzeli... 
Eğer işkembe çorbası seviyorsanız sirkenin içine sarımsak rendeleyerek hazırlayacağınız bir sosla işkembe çorbası gibi bir tavuk çorbası içebilirsiniz... 
Bir çorbayı farklı şekillerde servis ederek farklı lezzetler yakalayabilmek büyük kolaylık...


 
AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa