Tarif için Bengi Kurtcebe`ye
teşekkürler...
Hafif, kolay ve
lezzetli... Süslemesi size kalmış, istediğiniz gibi eğlenebilirsiniz... MALZEMELER
Kremaları önce yapmanız iyi olur;
Beyaz krema için;
200 ml krema
200 g beyaz çikolata
Kakaolu krema için;
200 ml krema
100 g sütlü çikolata
100 g bitter çikolata
Kremayı
kaynatmadan ısıtın ve çikolataları içine atın, çikolatalar eriyinceye kadar
karıştırın ve buzdolabında bekletin. Ayrı ayrı kaplarda kremalarınızı hazırlayın.
Kek için; 2 tane yumurta
¾ su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
½ çay bardağı sıcak su
1 paket vanilya
¼ çay kaşığı tuz
3 su bardağı un
Ve
Kakaolu yapmak için 4 yemek kaşığı kakao
Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edin ve iyice karıştırın.
Kakaolu yapmak isterseniz 4 yemek kaşığı kakao ilave edebilirsiniz. Ben hamuru
ikiye ayırdım, yarısını sade diğer yarısını da kakaolu yaptım. Hamurun yarısı
için 2 yemek kaşığı kakao kullandım. Kakao kullanırken 2 yemek kaşığı su ilave
ederseniz hamurunuzu biraz yumuşatabilirsiniz. Kakao ilave edince hamur biraz
koyu kıvam alıyor, bu nedenle biraz su ilave etmek gerekli.
Hamurunuzu küçük
kek kalıplarının yarısına kadar doldurun ve 180 dereceye ısınmış fırında
pişirin. Pişen keklerinizin soğumasını bekleyin.
Kremalarınızı
dolaptan çıkarın ve mikserle çırpın, krema sıkma torbasına alın. Kremalar çok
sert olmuş ise çırparken çok az krema ekleyebilirsiniz. Ama bu kremalar diğer kremalara göre biraz sert.
Soğuyan minik
keklerinizi krema ile istediğiniz şekilde süsleyin... Cupcakeleri ikram edene kadar buzdolabında tutabilirsiniz...
Sıcacık kalplerle dolu günleriniz olması dileklerimle...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder