İtiraf etmeliyim
bugüne kadar yaptığım en kalorili lezzet...
O kadar çok tarif
gördüm ki beyaz çikolatalı brownie için... Sanırım şu an popüler bir tarif...
Ve kendimi mutfakta, brownie yaparken buldum...
Tabii şekerini
normal tariften daha az kullandım her zamanki gibi ama çikolata miktarı çok
fazla olan bir tarif... Brownie olunca böyle oluyor sanırım...
Dışı çıtır, için nemli ve yumuşak kek, çikolata karışımı lezzetleri seviyorsanız denemelisiniz...
MALZEMELER Dışı çıtır, için nemli ve yumuşak kek, çikolata karışımı lezzetleri seviyorsanız denemelisiniz...
90 g tereyağ
290 g bitter çikolata
½ su bardağı şeker
3 tane yumurta
1 paket vanilya
1 su bardağı un
Bir tutam tuz
Ve
100 g 2,5 paket beyaz çikolata
Tereyağını
kaynatmadan ısıtın ve çikolataları ufak parçalara bölerek tereyağının içine
ilave edin ve karıştırarak çikolataları eritin, ılımasını bekleyin.
Şeker, yumurta ve
vanilyayı mikserle iyice çırpın. Tereyağ ve çikolata karışımını yavaş yavaş
ilave ederek çırpmaya devam edin.
Un ve tuzu ilave
ettikten sonra çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş karıştırarak
unun karışmasını sağlayın.
Hazırladığınız
hamurun yarısını yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına dökün. Hamurun üstüne
beyaz çikolata tabletlerini yerleştirin ve hamurun diğer yarısını da
çikolataların üstüne eşit bir şekilde dökün. Bu miktarlar için 20x20 cm boyutunda bir kalıp kullandım.
150 dereceye
ısınmış fırında 40 dk pişirin. Ilımasını bekleyin ve servis tabağına alın.
İçindeki beyaz
çikolatalar hafif erimiş olduğu için dilimlemesi kolay oluyor. Hemen servis edecekseniz
brownie dışarıda durabilir ama uzun süre durmasını istiyorsanız buzdolabında
bekletebilirsiniz. Doğal olarak buzdolabında bekleyince beyaz çikolata
sertleşiyor. Bu nedenle dolaptan çıkarınca mikrodalgada 15-20 saniye ya da
sıcak fırında 1-2 dk tutabilirsiniz...
Beyaz çikolatanın daha ince olması daha iyi olabilir, 70 gr olan beyaz çikolata kullanabilirsiniz isterseniz. Ben bu sefer evde olanı kullandım...
Hafif ılık olarak
da güzel... Ve biraz daha lezzet arttırmak isterseniz çikolata sos ile servis yapabilirsiniz...
Çikolata Sos;
1,5 su bardağı süt
1,5 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tereyağ
Tereyağ hariç
bütün malzemeleri bir tencereye koyun ve karıştırdıktan sonra pişirmeye
başlayın, kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın,
tereyağını ilave edin ve ara ara karıştırarak ılıtın.
Hazırladığınız bu
çikolata sosunu brownie servisinde ya da farklı tatlıların servisinde
kullanabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder