Ana içeriğe atla

BEYAZ ÇİKOLATALI BROWNİE


İtiraf etmeliyim bugüne kadar yaptığım en kalorili lezzet...
O kadar çok tarif gördüm ki beyaz çikolatalı brownie için... Sanırım şu an popüler bir tarif...
Ve kendimi mutfakta, brownie yaparken buldum... 
Tabii şekerini normal tariften daha az kullandım her zamanki gibi ama çikolata miktarı çok fazla olan bir tarif... Brownie olunca böyle oluyor sanırım...   
Dışı çıtır, için nemli ve yumuşak kek, çikolata karışımı lezzetleri seviyorsanız denemelisiniz... 
MALZEMELER 
90 g tereyağ 
290 g bitter çikolata 
½ su bardağı şeker 
3 tane yumurta 
1 paket vanilya 
1 su bardağı un 
Bir tutam tuz 
Ve 
100 g 2,5 paket beyaz çikolata  
Tereyağını kaynatmadan ısıtın ve çikolataları ufak parçalara bölerek tereyağının içine ilave edin ve karıştırarak çikolataları eritin, ılımasını bekleyin. 
Şeker, yumurta ve vanilyayı mikserle iyice çırpın. Tereyağ ve çikolata karışımını yavaş yavaş ilave ederek çırpmaya devam edin. 
Un ve tuzu ilave ettikten sonra çırpma teli ile karıştırmaya devam edin. Yavaş yavaş karıştırarak unun karışmasını sağlayın. 
Hazırladığınız hamurun yarısını yağlı kağıt serdiğiniz fırın kabına dökün. Hamurun üstüne beyaz çikolata tabletlerini yerleştirin ve hamurun diğer yarısını da çikolataların üstüne eşit bir şekilde dökün. Bu miktarlar için 20x20 cm boyutunda bir kalıp kullandım.
150 dereceye ısınmış fırında 40 dk pişirin. 
Ilımasını bekleyin ve servis tabağına alın. 
İçindeki beyaz çikolatalar hafif erimiş olduğu için dilimlemesi kolay oluyor. Hemen servis edecekseniz brownie dışarıda durabilir ama uzun süre durmasını istiyorsanız buzdolabında bekletebilirsiniz. Doğal olarak buzdolabında bekleyince beyaz çikolata sertleşiyor. Bu nedenle dolaptan çıkarınca mikrodalgada 15-20 saniye ya da sıcak fırında 1-2 dk tutabilirsiniz... 
Beyaz çikolatanın daha ince olması daha iyi olabilir, 70 gr olan beyaz çikolata kullanabilirsiniz isterseniz. Ben bu sefer evde olanı kullandım...
Hafif ılık olarak da güzel...  
Ve biraz daha lezzet arttırmak isterseniz çikolata sos ile servis yapabilirsiniz... 
Çikolata Sos; 
1,5 su bardağı süt 
1,5 yemek kaşığı nişasta 
2 yemek kaşığı kakao 
2 yemek kaşığı şeker 
1 yemek kaşığı tereyağ 
Tereyağ hariç bütün malzemeleri bir tencereye koyun ve karıştırdıktan sonra pişirmeye başlayın, kaynayana kadar karıştırmaya devam edin. Kaynadıktan sonra ocaktan alın, tereyağını ilave edin ve ara ara karıştırarak ılıtın. 
Hazırladığınız bu çikolata sosunu brownie servisinde ya da farklı tatlıların servisinde kullanabilirsiniz...


 
AFİYET OLSUN



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa