Elmalı kekleri
seviyorum, hafif oluyorlar ve ne kadar fazla elma dilimi ilave ederseniz o
kadar güzel oluyorlar. Bu kek de soslu elmalı kek olarak çıktı karşıma... masmavi3_mutfakta
sayfasında gördüğüm bir tarifti, teşekkür ediyorum kendisine...
Basit ama
lezzetli bir tarif ve az malzemeli olması da güzel...
Ve eylül ile
başlayan sonbahar ayına en yakışan kekler elmalı kekler...MALZEMELER
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yoğurt
4 tane yumurta
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
½ su bardağı kuru üzüm ( isterseniz )
3-4 tane
kabukları soyulmuş ve ince dilimlenmiş elma
Önce sıvıyağ,
şeker ve yoğurdu iyice karıştırın ve bu karışımdan bir su bardağı ayırın.
Karışımın geri
kalanına yumurtaları ilave edin, iyice çırptıktan sonra unu, kabartma tozunu ve
vanilyayı da ekleyerek çırpıcı ile çırpın, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın
kabına bu karışımı dökün. Üstüne dilimlenmiş elmaları dizin ve isterseniz kuru
üzümleri de serpin.
Ben üzümsüz yaptım. 180 dereceye ısınmış fırında pişirin.
Bu kek için
yuvarlak kalıp kullandım, isterseniz kare ya da dikdörtgen kalıp da
kullanabilirsiniz...
Fırından çıkınca
kekinizi kalıptan çıkarıp servis kabına alın ve ayırdığınız sosu kekinizin üstüne
kaşıkla yavaş yavaş dökün ve soğuması için bir kenarda bekletin...
Soğuduktan sonra
dilimleyerek servis yapın. Tarçın seviyorsanız bol tarçınlı dilimler yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder