BOL ÇİKOLATALI KURABİYE


İçine koyacağınız çikolata miktarı size bağlı. Daha fazla çikolata ile daha fazla lezzet yakalayabilirsiniz...
Çayın ve kahvenin yanına yakışan kurabiyelerden... 
Boş bir zamanınızda yapın ve ağzı kapalı bir kutuya aktarın. Uzun süre dayanan bir kurabiye... 
Canınız istediğinde alın bir tane... 
MALZEMELER 
2 yumurta 
125 gr tereyağ 
1 çay bardağı sıvı yağ 
1,5 çay bardağı pudra şekeri 
1 paket vanilya 
1 paket kabartma tozu 
½ çay kaşığı tuz 
¼ çay bardağı su 
1 tatlı kaşığı tarçın 
1 tatlı kaşığı granül kahve 
3,5 su bardağı un 
½ çay bardağı siyah çikolata 
½ çay bardağı sütlü çikolata 
½  çay bardağı beyaz çikolata 
Çikolatalar hariç bütün malzemeleri unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın, yumuşak bir hamur olmalı. En son ufak parçalara kestiğiniz çikolataları ilave ederek iyice karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru rulo yapın ve alüminyum folyoya sararak buzdolabında bir saat dinlendirin. Sonra hamurdan bir parmak kalınlığında yuvarlaklar keserek yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin ve 180 dereceye ısınmış fırında 30 dakika pişirin. 
Soğuduktan sonra servis yapın ama ılık ılık yemesi de güzel oluyor...




AFİYET OLSUN





Yorumlar

Yorum Gönder