8 yaşındasın
Hayat Mutfakta Güzel...
Her yıl sessiz
sedasız bir yaş daha büyüyorsun...
Bir çok tarifi
deneyip not aldığım ya da kendimize göre uyarladığım tariflerim, gezdiğimiz
yerlerden kalan hatıraları biriktirdiğim, içimden geldiğince yazdığım ya da yazamadığım sayfalarım...
Senin için gene
bir kurabiye tarifi... Nice yıllarına olsun...
Bu vanilyalı
kurabiyeler pastane kurabiyesine en yakın kurabiye oldu sanırım. Eğer çok şekilli yapmak isterseniz yapması biraz zaman alıyor.
MALZEMELER
250 g tereyağ
½ su bardağı sıvıyağ
¾ su bardağı pudra şekeri
1 tane yumurta
1,5 su bardağı nişasta
2 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Unu en son azar
azar ilave ederek bütün malzemeleri karıştırın. Çok sert olmayan, şekil
verilebilen bir hamur olana kadar un eklemeye devam edin. Unu yavaş yavaş
koyarsanız hamurun kıvamını daha iyi ayarlayabilirsiniz.
Hamura
istediğiniz şekilleri verebilirsiniz. Krema sıkma uclarını kullanarak bu
şekilleri verdim. Farklı aletler kullanarak farklı şekiller verebilirsiniz...
Şekillendirdiğiniz
hamurları yağlı kağıt serdiğiniz bir tepsiye yerleştirin ve 170 dereceye
ısınmış fırında 15 dakika pişirin. Kurabiyeler beyaz kalırsa daha iyi oluyor.
Pişen
kurabiyelerinizi bu şekilde de servis edebilirsiniz... Çikolatalı servis yapmak isterseniz çikolatalı bir sos hazırlamanız gerekir. Ama bu sos kurabiyenin etrafında donabilen bir sos olmalı. Bunun için de çikolatanızı temperlemeniz gerekiyor. Çok zor bir işlem değil aslında ya da ben en kolay olanını uyguladım...
Bir çok yöntem var uygulanan...
Temperlenmiş
çikolata için;
200 g kuvertür
çikolata
2 g kakao yağı Kuvertür çikolata kakao çekirdeklerinin işlenmesi ile elde edilen saf çikolata.
200 g kuvertür
çikolatayı eritme yapabileceğimiz bir kabın içine koyduktan sonra bu kabı da
içi su dolu olan tencerenin üstüne yerleştiriyoruz. İçinde çikolata olan kabın
suya değmemesi gerekiyor. Yani çikolatamızı benmari usulü eritmeye başlıyoruz. Su kaynamaya başlayınca çikolata yavaş yavaş erimeye
başlıyor. Karıştırarak daha kolay erimesini sağlayabiliriz. Bu aşamada bir
termometreye ihtiyacımız var. Sıcaklığı 50 dereceye gelince çikolatalı kabımızı
bir kenara alarak karıştırmaya devam ediyoruz. Karıştırarak sıcaklığını 34-35
dereceye kadar düşürüyoruz ve 2 g kakao yağı ilave ederek karıştırmaya devam
ediyoruz. Çikolata soğumaya başladıkca daha yoğun ve şekil alabilen bir kıvama
geliyor.
Böylece
hazırladığınız çikolata sosu ile kurabiyelerinizi istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.Ve aynı zaman da hindistan cevizi, antep fıstığı da kullanabilirsiniz...
Canınız
istediğinde bir bardak çayın yanına afiyetle yemeniz dileklerimle...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder