Balkabağı tatlısı
lezzetli ve çok sevilen tatlılarımız arasındadır her zaman. Kışın en çok
tüketilen tatlılardandır. Bol cevizle birlikte ne güzel yenir...
Ve başka
tatlılara da eşlik edebilir balkabağı, rengiyle de ortamı neşelendirir...
Belki de yılın son günlerine doğru daha çok yapılır ve yılın son gününün en özel tatlısıdır bir çok evde... Yeni yılın ilk dakikalarında kabak tatlısı yenirdi bizim evde...
Bu tatlı da
balkabağı püresi ile deneyebileceğiniz bir tatlı...
MALZEMELER
4 su bardağı süt
½ çay bardağı un
½ çay bardağı
nişasta
2 tane yumurtanın
sarısı
¾ su bardağı toz
şeker
1 paket vanilya (
ya da 1 tane çubuk vanilya )
½ çay bardağı krema
Balkabaklı
karışım için,
½ kg dilimlenmiş
balkabağı
½ çay bardağı
şeker
Ve
Yeteri miktarda
sade ya da meyveli kek dilimleri
Yeteri miktarda
hindistan cevizi
Önce dilimlenmiş
balkabaklarını bir tencereye yerleştirin ve üstüne şekeri ilave ederek tencerenin
ağzını kapatın ve kısık ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabaklar
pişerken sulandığı için ben su ilave etmiyorum tencereye. İhtiyaç duyarsanız çok
az su ilave edebilirsiniz. Balkabakları iyice yumuşayınca varsa fazla suyunu
süzerek tencereden alın ve blendır yardımı ile iyice püre haline getirin.
Muhallebi kısmı
için vanilya ve krema hariç bütün malzemeleri tencereye koyun ve çırpıcı ile
karıştırın. Muhallebi koyulaşıncaya kadar çırpıcı ile karıştırarak pişirmeye
devam edin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırarak ılımasını
bekleyin. Muhallebi ılıyınca kremayı ve vanilyayı ilave edip karıştırmaya devam
edin. Paket vanilya yerine çubuk vanilya kullanırsanız eğer vanilyanın tadını
daha çok hissedebiliyorsunuz. Vanilya sevenlerdenseniz vanilya çubuğu ile
yapmayı deneyebilirsiniz.
Evde kek yoksa
siz kullanmayabilirsiniz.
Kalmış kekleri
dondurucuya atmak kolaylık olabilir böyle tatlılar için.
Evde olan kek
sade bir kekti ve ben onu kullandım. Kekiniz meyveli ya da kakaolu da olabilir...
Bütün malzemeler
hazırsa hepsini bir araya getirmek kolay.
Cam bardaklar
böyle tatlıları sunmak için çok uygun...
Bardakların en
altına kek dilimlerinden bir kaç tane yerleştirin. Üstüne biraz muhallebi
dökün. Bir miktar kabak püresi ilave edin ve üstüne bir sıra daha muhallebi. En
üstüne bir miktar daha kabak püresi ve bolca hindistan cevizi...
İçine ve üstüne
daha farklı lezzetler de ilave edebilirsiniz. Belki biraz antep fıstığı hem
görsel olarak hem de lezzet olarak güzel olabilir...
Soğuyana kadar
dolapta beklettikten sonra servis yapabilirsiniz...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder